Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δίκτυο ψηφιακής καινοτομίας αναπτύσσει η Περιφέρεια Αττικής

“Ένα ακόμα βήμα μπροστά” κάνει η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο να υποστηρίξει την καινοτομία και συγκεκριμένα τις ομάδες που διακρίθηκαν στο Antivirus Crowdhackathon.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υποστήριξη θα πραγματοποιηθεί μέσα από την ενεργοποίηση και λειτουργία δικτύου ψηφιακής καινοτομίας της Περιφέρειας το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες mentoring, πρόσβαση σε δεδομένα, διερεύνηση για χρηματική υποστήριξη κ.α.

Επίσης για τις ομάδες που διακρίθηκαν στον δεύτερο κύκλο antivirus έχει διατεθεί υποστήριξη 800 δολαρίων σε υποδομές από την Amazon Web Services και όσες ομάδες συνεχίσουν την υλοποίηση είναι επιλέξιμες για μέχρι 100.000 δολάρια σε υποδομές και υπηρεσίες από την Amazon Web Services.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης “με τη δράση Antivirus crowdhackathon προχωράμε μαζί με την κοινότητα τεχνολογίας και καινοτομίας της χώρας, αναδεικνύουμε το ταλέντο και τη δημιουργικότητα νέων ανθρώπων και υποστηρίζουμε έμπρακτα το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η έμπρακτη υποστήριξη των ομάδων που συμμετείχαν ώστε οι πιλοτικές λύσεις να εξελιχθούν και να αξιοποιηθούν παραγωγικά σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις και με την ενεργή συμμετοχή των φορέων υποστηρικτών της δράσης”.

Σημειώνεται ότι το Antivirus Crowdhackathon είναι ο πρώτος απομακρυσμένος (remote) μαραθώνιος καινοτομίας που διοργανώθηκε στην Ελλάδα από την Περιφέρεια Αττικής για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και παράλληλα υποστηρίζουν το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με καινοτόμα εργαλεία και πρακτικές που τις έχουν ανάγκη.

Έως τώρα έχουν διοργανωθεί δύο κύκλοι με περισσότερες από 200 ομάδες – startup εταιρείες και 30 φορείς να συμμετέχουν. Τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει σχετίζονται με όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, τις ανάγκες για απλούστευση διαδικασιών και ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας, τις δημόσιες υποδομές, τη δημόσια υγεία, εφαρμογές για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς, προτάσεις για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον τις μεταφορές κ.α.

Τα αποτελέσματα του Antivirus crowdhackathon αξιοποιούν καινοτόμες τεχνολογικές και επιχειρησιακές προσεγγίσεις όπως Internet of Things, διασύνδεση με υφιστάμενα συστήματα της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, τεχνητή νοημοσύνη, ανοικτά δημόσια δεδομένα, αποκεντρωμένες τεχνολογίες blockchain – DLΤ, επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα AR,VR κ.α

Δείτε ακόμα:

Antivirus Crowdhackathon: Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον δεύτερο κύκλο

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις