Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσαν ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την Irida Labs, να πρωταγωνιστεί, “ερχόμενη” από το Startupper Mag. Μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων βρέθηκαν επίσης νέα προγράμματα επιτάχυνσης, συνεργασίες αλλά και πρωτοβουλίες όπως το Grow Greece with Google.

Διαβάστε ανανυτικά:

Irida Labs: Από την Πάτρα σχεδιάζουν το μέλλον της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης!

Στη χώρα μας συνηθίζουμε να υποτιμούμε ή ακόμη και να προσπαθούμε να απαξιώσουμε ό,τι δεν καταλαβαίνουμε ή πιστεύουμε πως δεν μας αφορά. Πόσο μάλλον όταν κάτι δεν αξιολογείται ως απτό, ενδεχομένως χειροπιαστό, παρά το γεγονός ότι ο βαθμός επίδρασής του είναι άμεσος και διαρκώς εντεινόμενος.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/61259/irida-labs-apo-tin-patra-schediazoun-to-mellon-tis-4is-viomichanikis-epanastasis/

ATLAS: Πρόσκληση σε Startups, ΜμΕ και αγρότες με καινοτόμες προτάσεις για την γεωργία

Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για το έργο ATLAS Horizon 2020, το οποίο αναπτύσσει μια σύγχρονη πλατφόρμα δεδομένων που βασίζεται σε μία αρχιτεκτονική υπηρεσιών που θα προσφέρουν καινοτόμες λύσεις στη γεωργία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61033/atlas-prosklisi-se-startups-mme-ke-agrotes-me-kenotomes-protasis-gia-tin-georgia/

Ελβετική startup δημιούργησε διαφανείς χειρουργικές μάσκες που διευκολύνουν την αναπνοή

Η ελβετική startup HMCARE, spin-off του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Λωζάνης, σήκωσε 105 εκατ. δολάρια, για να εμπορευματοποιήσει τη διάφανη και φιλική προς το περιβάλλον χειρουργική μάσκα που έχει δημιουργήσει.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61231/elvetiki-startup-dimiourgise-diafanis-chirourgikes-maskes-pou-diefkolynoun-tin-anapnoi/

Think Silicon: Ο δρόμος από την Πάτρα στο παγκόσμιο πάνθεον και ο ρόλος της Amiga!

Για το “success story” της Think Silicon, της εταιρείας που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την αμερικανική Applied Materials, μίλησε στο emea.live, ο συνιδρυτής της πρώτης, Ιάκωβος Σταμούλης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/61223/think-silicon-o-dromos-apo-tin-patra-sto-pagkosmio-pantheon-kai-o-rolow-tis-amiga/

Αύξηση πωλήσεων κατά 360% κατέγραψε την περίοδο του lockdown η Pobuca

Με το lockdown να έχει στρέψει την παγκόσμια αγορά σε εργαλεία productivity και collaboration, όσο και λύσεις SaaS η Pobuca (πρώην SiEBEN) είδε τις πωλήσεις της cloud εφαρμογής Pobuca Connect, να εκτοξεύονται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/61349/afxisi-poliseon-kata-360-kategrapse-tin-periodo-tou-lockdown-i-pobuca/

Συνεργασία ΔΕΗ και Beat με το “βλέμμα” στην ηλεκτροκίνηση

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με τη Beat, υπέγραψε στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, η ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61221/synergasia-dei-ke-beat-me-to-vlemma-stin-ilektrokinisi/

Grow Greece with Google: Νέα σειρά πρωτοβουλιών για την υποστήριξη Ελλήνων επιχειρηματιών και εργαζομένων

Ένα μακρόπνοο σχέδιο για ουσιαστική συμβολή της Google στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ανακοίνωσε ο Matt Brittin, Πρόεδρος της Google για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2020.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61286/grow-greece-with-google-nea-sira-protovoulion-gia-tin-ypostirixi-ellinon-epichirimation-ke-ergazomenon/

Η IBM σταματά να αναπτύσσει, να ερευνά και να προσφέρει τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Arvind Krishna, κάλεσε τη Δευτέρα το Κογκρέσο να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις για την προώθηση της φυλετικής ισότητας και την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού, ενώ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σταματά οριστικά να ασχολείται με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, καθώς αυτή συχνά χρησιμοποιείται με ρατσιστικά κίνητρα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61193/i-ibm-stamata-na-anaptyssi-erevna-ke-prosferi-technologia-anagnorisis-prosopou/

MyJobNow: Αυτές είναι οι νέες τάσεις στην αγορά εργασίας

Με την κρίση του κορωνοϊού να αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική οικονομία, η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας MyJobNow, συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα για την τρέχουσα κατάσταση αλλά και τις τάσεις στις αγορές της εστίασης, του τουρισμού και του delivery, το οποίο αναπτύχθηκε σημαντικά την περίοδο της καραντίνας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61358/myjobnow-aftes-ine-i-nees-tasis-stin-agora-ergasias/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις