Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα πληρωμών μέσω WhatsApp

Πρώτος σταθμός: Βραζιλία

Μετά από μήνες δοκιμών, το WhatsApp ενεργοποίησε τη δυνατότητα πληρωμών στην εφαρμογή του, ξεκινώντας από τη Βραζιλία.

Η εφαρμογή – που ανήκει στο Facebook – ανακοίνωσε σήμερα ότι οι χρήστες στη χώρα θα είναι οι πρώτοι που θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα μέσω του WhatsApp και συγκεκριμένα του Facebook Pay, της υπηρεσίας πληρωμών που λάνσαρε πέρυσι το Facebook.

H υπηρεσία είναι δωρεάν προς τους ιδιώτες σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν ένα τέλος σε κάθε συναλλαγή. Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση, οι συναλλαγές θα ολοκληρώνονται με ένα εξαψήφιο PIN ή το δακτυλικό αποτύπωμα, ενώ θα είναι απαραίτητη η σύνδεση λογαριασμού με χρεωστική – πιστωτική κάρτα.

Στο πλαίσιο αυτό, το WhatsApp έχει συνάψει ήδη συνεργασίες με τοπικούς τραπεζικούς “παίκτες” όπως οι Banco do Brasil, Nubank και Sicredi και ισχυρίζεται ότι έχει χτίσει ένα “ανοιχτό μοντέλο” το οποίο μπορεί να υποδεχτεί νέους συνεργάτες μελλοντικά.

Από την Ινδία στη Βραζιλία

Το λανσάρισμα της υπηρεσίας στην Βραζιλία αποτέλεσε έκπληξη για την τεχνολογική κοινότητα, καθώς η εταιρεία δοκίμαζε τη συγκεκριμένη λειτουργία επί μήνες στην Ινδία.

Μέχρι πρόσφατα θεωρείτο δεδομένο ότι η υπηρεσία θα κυκλοφορούσε πρώτα εκεί, στη δεύτερη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά παγκοσμίως, ωστόσο, όπως φαίνεται το Facebook έχει μπλέξει σε έναν ρυθμιστικό “λαβύρινθο” στην Ινδία. Το γεγονός αυτό απέτρεψε την εταιρεία να επεκτείνει την υπηρεσία στην οποία είχε ξεκινήσει πιλοτικά και την ώθησε να κάνει ένα διαφορετικό άνοιγμα.

Σημειώνεται ότι η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται το WhatsApp, με 400 εκατ. χρήστες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις