Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Huawei ξεπέρασε την Samsung σε πωλήσεις κινητών και έγινε ο Νο1 κατασκευαστής στον κόσμο τον Απρίλιο

Παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση των ΗΠΑ θα περίμενε κανείς να “σκοτώσει” τις πωλήσεις της Huawei, όπως δείχνουν τα στοιχεία πωλήσεων του Απριλίου, η εταιρεία από την Σενζέν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του κόσμου, ξεπερνώντας σε πωλήσεις την Samsung.

Όπως μεταδίδει το Countepoint Research, τον Απρίλιο του 2020 η Huawei με μερίδιο αγορά 19% έγινε ο νούμερο 1 κατασκευαστής κινητών στον κόσμο, έναντι 17% της Νοτιο-Κορεατικής εταιρείας για το ίδιο διάστημα.

Οι λόγοι για την τεράστια αυτή άνοδο της Huawei παρά τα προβλήματα του εμπορικού πολέμου, μπορούν εν μέρει να αποδοθούν στις “πατριωτικές” πωλήσεις εντός Κίνας, με τους καταναλωτές να στρέφονται μαζικά προς την Huawei, αλλά και στην πανδημία η οποία επηρέασε σοβαρά τις πωλήσεις της Samsung σε αγορές όπως η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Λατινική Αμερική αλλά κι η Ευρώπη.

Το παγκόσμιο lockdown επηρέασε τις πωλήσεις κινητών, με ορισμένες χώρες να έχουν ακόμα και μηδενική ζήτηση για smartphones. Την ίδια όμως στιγμή που ο υπόλοιπος πλανήτης βρισκόταν σε περιορισμό, η αγορά της Κίνας είχε αρχίσει να επανεκκινεί με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων για την Huawei.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, η απαγόρευση των ΗΠΑ αποτυπώνεται στις πωλήσεις καθώς παρά την μεγάλη αύξηση στην Κίνα, οι πωλήσεις στον υπόλοιπο κόσμο δείχνουν πτωτικές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις