Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CapsuleT Accelerator: Οι νικήτριες ομάδες του δεύτερου κύκλου

Ανακοινώθηκαν χθες οι νικήτριες ομάδες του δεύτερου κύκλου του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό, που έχει δημιουργηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Μετά από ψηφοφορία της Επιτροπής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του επιταχυντή, το πρώτο βραβείο και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα της Hotellisense. Η Hotellisense προσφέρει μια πλατφόρμα cloud που βοηθά τα ξενοδοχεία να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δεδομένα τους προκειμένου να μειώσουν το χρόνο λήψης αποφάσεων και να αυξήσουν τα έσοδα τους.

Το δεύτερο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της Reveffect. Η Reveffect θεωρείται η νέα γενιά του ξενοδοχειακού total revenue management και χρησιμοποιεί προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία και στοιχεία που βασίζονται σε δεδομένα, για την ενημέρωση της στρατηγικής και την επίτευξη προκαθορισμένων στόχων. 

Image may contain: 2 people, people standing

 

Το τρίτο βραβείο και τα 3.000 ευρώ πηγαίνουν στην ομάδα της Narratologies. Η Narratologies είναι μια πλατφόρμα IoT και εφαρμογή για κινητά που προσφέρει gamified εμπειρίες μέσα στην πόλη, κάνοντας την ανακάλυψη του τοπικού πολιτισμού εύκολη και διασκεδαστική.

Image may contain: 3 people, people standing and shoes

Τέλος, στο ξεχωριστό «Βραβείο Κοινού» που προέκυψε με ψηφοφορία των προσκεκλημένων μέσω app, νικήτρια αναδείχθηκε η Inomo. H Inomo έχει δημιουργήσει το Smart Suite, μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου να επιλέγουν “περιβάλλοντα” – Moods στο δωμάτιο τους και να τα εξατομικεύουν με βάση το προφίλ και τη διάθεσή τους κάθε φορά ανά διαμονή.

Image may contain: 2 people, people standing, shoes and indoor

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη μορφή «κινηματογραφικής προβολής», οι startups παρουσίασαν την εξέλιξή τους και τη συνολική πρόοδο που σημείωσαν στη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης και η Director του επιταχυντή, Κατερίνα Σαριδάκη, η οποία έκανε και έναν απολογισμό του προγράμματος.

Ο Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε: «Ο CapsuleT αποτελεί ένα σημείο συνάντησης και δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των νέων ανθρώπων -που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα και την καινοτόμα σκέψη τους- και του ξενοδοχειακού κλάδου που χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, έξυπνες τεχνολογικές λύσεις και διόδους ανάπτυξης. Τώρα είναι η στιγμή να κοιτάξουμε το μέλλον, τώρα είναι η στιγμή να στηρίξουμε τη δημιουργικότητα και να πετύχουμε την τεχνολογική αναβάθμιση του ελληνικού ξενοδοχείου μέσα από πρωτοπόρες ιδέες και πρωτοβουλίες τις οποίες στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Συγχαρητήρια στις ομάδες του 2ου κύκλου που σήμερα μας έδειξαν το δρόμο της δημιουργίας».

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ  Δημήτρης Φραγκάκης συνεχάρη τις ομάδες του επιταχυντή για την αξιόλογη πορεία και εξέλιξή τους παρά τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ο Οργανισμός και το Ξ.Ε.Ε. να λειτουργούν συμπληρωματικά και να συμπράττουν σε πρωτοβουλίες όπως αυτή του CapsuleT, δημιουργώντας έτσι προστιθέμενη αξία για τη χώρα.

Τέλος, η Director του επιταχυντή, Κατερίνα Σαριδάκη, σε δήλωσή της επεσήμανε: «Οι 9 ομάδες του 2ου κύκλου μας, χάρη στην υποστήριξη και την τεχνογνωσία που έλαβαν, τη συμβουλευτική καθοδήγηση από την επιτροπή μας και τους μέντορές τους, αλλά και τις επαφές που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος, απέδειξαν στην πράξη ότι πολλά μπορούν να γίνουν ακόμη και εν μέσω αντίξοων συνθηκών και αχαρτογράφητων νερών. Η δημιουργικότητα, η παραγωγική σκέψη, η δύναμη και η επιθυμία τους να ξεχωρίσουν μέσα από τη δουλεία τους ήταν χαρακτηριστικά που διακρίναμε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Θερμά συγχαρητήρια για τη δουλειά και τα αποτελέσματα που παρουσίασαν∙ συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον στον τουρισμό».

Υπογραμμίζεται πως οι 9 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το δεύτερο κύκλο του
Προγράμματος Επιτάχυνσης είναι οι εξής: AccessLab, Alios Tours, Costa Nostrum, Events
in Greece, Hotellisense, Inomo, Narratologies, Respoguide και Reveffect.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις