Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσαν ειδήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών, ήταν η επένδυση του Uni.Fund στην EnzyQuest, το άνοιγμα ενός νέου συνεργατικού χώρου στην Αθήνα, αλλά και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ για διευρυμένη στήριξη προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Διαβάστε αναλυτικά:

Uni.Fund: Επένδυση 400 χιλ. ευρώ στην EnzyQuest

Σε επένδυση 400 χιλ. ευρώ στην EnzyQuest, spin-off του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), που δραστηριοποιείται τον τομέα της ενζυμικής βιοτεχνολογίας, προχώρησε πρόσφατα το Uni.Fund.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/deals/61389/uni-fund-ependysi-400-chil-evro-stin-enzyquest/

Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τέσσερις ακόμα νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/61366/nees-forologikes-elafrynsis-gia-epichirisis-exingile-o-kyriakos-mitsotakis/

Αυτοί είναι οι φιναλίστ του 7ου Envolve Award Greece

Το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/el/) ανακοίνωσε σήμερα τις δέκα επικρατέστερες επιχειρηματικές προτάσεις του 7ου Envolve Award Greece. Οι νικητές που θα προκύψουν, θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61497/afti-ine-i-finalist-tou-7ou-envolve-award-greece/

ReelHUB: Ένας νέος συνεργατικός χώρος στην Αθήνα

Ένας νέος συνεργατικός χώρος, προσαρμοσμένος στη νέα μετά-covid πραγματικότητα, άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Σεπόλια.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61429/reelhub-enas-neos-synergatikos-choros-stin-athina/

Στην Jerusalem Venture Partners ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η JVP μαζί με τo VC OurCrowd του πληθωρικού John Medved είναι τα δυο μεγάλα ονόματα της Ιερουσαλήμ σε ότι έχει να κάνει με τις τεχνολογικές επενδύσεις, με την OurCrowd μάλιστα να είναι το μοναδικό ισραηλινό fund το οποίο έχει επενδύσει στην ελληνική Startup Centaur Analytics.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/61460/stin-jerusalem-venture-partners-o-kyriakos-mitsotakis/

EFA: Fintechs από όλη την Ευρώπη ενώνονται σε μια νέα συμμαχία

Fintech εταιρείες από όλη την Ευρώπη ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν την Ευρωπαϊκή Ένωση FinTech (European FinTech Association – EFA), ακολουθώντας, όπως οι ίδιες δηλώνουν, τη φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια νέα, ψηφιακή στρατηγική όσον αφορά τον χρηματοοικονομικό τομέα,

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61477/efa-fintechs-apo-oli-tin-evropi-enononte-se-mia-nea-symmachia/

Έως τις 30/6 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Ignite Ideas των Nestlé Ελλάς και ACEin

Έως τις 30 Ιουνίου είναι ανοιχτή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Ignite Ideas, το οποίο πραγματοποιεί για για δεύτερη φορά η Nestlé Ελλάς, με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/acceleration/61479/eos-tis-30-6-i-etisis-gia-to-programma-ignite-ideas-ton-nestle-ellas-ke-acein/

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τα κράτη-μέλη διευρυμένη στήριξη προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Επέκταση του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, το οποίο είχε εγκριθεί τον Μάρτιο για τη στήριξη της οικονομίας στο πλαίσιο της έξαρσης του κορωνοϊό, πρότεινε στα κράτη – μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61471/i-evropaiki-epitropi-zita-apo-ta-krati-meli-dievrymeni-stirixi-pros-tis-neofyis-epichirisis/

Χρίστος Δήμας: “Στόχος μας να αξιοποιήσουμε το επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό της χώρας”

Τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσον αφορά στην Έρευνα και την Καινοτομία, παρουσίασε την Παρασκευή στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61396/christos-dimas-stochos-mas-na-axiopiisoume-to-epistimoniko-erevnitiko-prosopiko-tis-choras/

Αισθάνεσαι αποτυχημένος startupper μου;

Με το σημερινό μου άρθρο θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους startuppers που ενώ αισθάνονται ότι τα δίνουν όλα, είναι πάντα «λίγοι»… Τα βάζουν με τους γίγαντες, με το κράτος, την εφορία, το λογιστή τους, τους πελάτες τους και προσπαθούν να παραδίδουν πάντα το 100% τους αλλά ούτε το 150% τους φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό. Αλλά δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Ανεβάζεις στροφές και πας για το 160%!

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/gnomes/61539/esthanese-apotychimenos-startupper-mou/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις