Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Checkout.com τριπλασιάζει την αξία της και γίνεται μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές Fintech

Η εταιρεία online πληρωμών Checkout.com σήκωσε χρηματοδότηση 150 εκατ. δολαρίων και είδε την αξία της να ανεβαίνει στα 5,5 δις, σχεδόν τρεις φορές πάνω από την τελευταία της χρηματοδότηση.

Η Checkout.com, η οποία ιδρύθηκε το 2012 στο Λονδίνο, κατέχει μια πλατφόρμα λογισμικού που διευκολύνει τις επιχειρήσεις να επεξεργάζονται και να λαμβάνουν πληρωμές μέσω διαδικτύου. Είναι ουσιαστικά ο ευρωπαϊκός αντίπαλος εταιρειών όπως η Stripe.

Από την ίδρυσή της μέχρι και το 2019, όταν έλαβε την πρώτη της εξωτερική χρηματοδότηση ύψους 230 εκατ. δολαρίων, η εταιρεία είχε περάσει κάπως “απαρατήρητη”. Το deal αυτό όμως της έδωσε το status “μονόκερου” – με αξία δύο δις – και αποτέλεσε την αφετηρία μιας ραγδαίας ανάπτυξης.

Μέσα σε ένα χρόνο, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τον όγκο των συναλλαγών της κατά 250% και να εντάξει στο πελατολόγιό της μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως, από την  Grab και την Robinhood έως την Transferwise και την Samsung.

O δεύτερος γύρος χρηματοδότησής της, ήρθε τώρα από την Coatue, ένα τεχνολογικό fund το οποίο μεταξύ άλλων έχει επενδύσει στην DoorDash και στην μητρική του TikTok, ByteDance. Στη χρηματοδότηση συμμετείχαν επίσης υφιστάμενοι επενδυτές, όπως οι Insight Partners, DST Global, Blossom Capital και GIC.

Με τη νέα χρηματοδότηση και αποτίμηση, η Checkout.com κατατάσσεται – μαζί με τη σουηδική Klarna και τη βρετανική Revolut – στις Fintech με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη. Παρ’όλ’ αυτά, η εταιρεία είναι ακόμα πολύ μακριά από τον αμερικανικό αντίπαλό της, αφού η τελευταία αποτίμηση της Stripe άγγιξε τα 36 δις.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ευρωπαϊκοί μονόκεροι του 2019 – Μέρος 1ο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις