Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bird συνεργάζεται με Startup και λανσάρει εφαρμογή πλοήγησης

Η γνωστή εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, Bird, συνεργάζεται με την ισραηλινή Startup Trailze και λανσάρει πιλοτικά το Bird Maps,  μια εφαρμογή που παρέχει πλοήγηση στους αναβάτες των πατινιών της.

Το Bird Maps είναι μια δωρεάν αυτόνομη εφαρμογή, διαθέσιμη σύντομα σε iOS και Android, η οποία θα επιτρέψει στους αναβάτες να εισάγουν τις πληροφορίες προορισμού τους και, στη συνέχεια, να δέχονται οπτικοακουστική πλοήγηση που θα τους βοηθά να εκμεταλλευτούν τους ποδηλατοδρόμους, τους δρόμους με λιγότερη κίνηση κ.ο.κ. Η δοκιμή της εφαρμογής θα ξεκινήσει από το Παρίσι και το Τελ Αβίβ.

“Με εκατομμύρια ανθρώπους να αγκαλιάζουν τις νέες μορφές ηλεκτρικών μικρομεταφορών και πόλεις παντού να δεσμεύουν περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων, θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι οι αναβάτες θα μπορούν να πλοηγηθούν και να χρησιμοποιούν ευκολότερα τις υποδομές των πόλεών τους”, δήλωσε ο Patrick Studener, επικεφαλής τη Bird στην περιοχή EMEA.

“Συνεργαζόμενοι με την Trailze για το πιλοτικό λανσάρισμα του Bird Maps στο Παρίσι και στο Τελ Αβίβ – δύο πόλεις δεσμεύτηκαν πρόσφατα και ανέπτυξαν επιπλέον λωρίδες ποδηλάτων – διευκολύνουμε τους αναβάτες να αισθάνονται πιο άνετοι και ασφαλείς καθώς μετακινούνται στις πόλεις τους, χωρίς να βασίζονται αυτοκίνητα. Ελπίζουμε (αυτή η συνεργασία) να ανοίξει το δρόμο για αυξημένη υιοθέτηση και χρήση καθαρών μεταφορών”.

Σημειώνεται ότι η Trailze, ως εταιρεία, χαρτογραφεί ασφαλείς διαδρομές με βάση το που οι αναβάτες μπορούν πραγματικά να απολαύσουν την οδήγηση. Ο CEO της startup, Ronen Bitan, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: “Το όραμά μας είναι να κάνουμε την οδήγηση οχημάτων ανθρώπινης κλίμακας την ευκολότερη και ασφαλέστερη επιλογή για όλους. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Bird … για να φέρουμε επανάσταση τον τρόπο που οι άνθρωποι μετακινούνται στις πόλεις μας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις