Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PayPal “μπαίνει” στα κρυπτονομίσματα με νέα υπηρεσία

Η νέα λειτουργία πιθανότατα θα γίνει διαθέσιμη μέσα "στους επόμενους τρεις μήνες, ίσως και νωρίτερα" αναφέρει άνθρωπος με γνώση του θέματος

Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων μπαίνει σύμφωνα με διεθνή μέσα η PayPal, ξεκινώντας τις άμεσες πωλήσεις στο δίκτυο των 325 εκατ. πελατών της.

Όπως αναφέρει το Coindesk, το οποίο επικαλείται πηγές που έχουν γνώση του θέματος, ο κολοσσός του Fintech θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν μια νέα λειτουργία στο ψηφιακό τους πορτοφόλι. Πρόκειται δηλαδή για μια αναβάθμιση των υπηρεσιών της PayPal.

Ακόμη δεν είναι γνωστό ποια κρυπτονομίσματα θα υποστηρίζονται από το wallet, ωστόσο άλλη μία πηγή του CoinDesk αναφέρει ότι θα περιλαμβάνει πολλαπλά exchanges . Ανάμεσα στα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι – σχετικά με τη συμμετοχή τους στο project – είναι το Coinbase και το Bitstamp, δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, από τα οποία βέβαια κανένα δεν δέχθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ανεξάρτητα από το ποιοι θα συμμετέχουν τελικά, η νέα λειτουργία πιθανότατα θα γίνει διαθέσιμη μέσα “στους επόμενους τρεις μήνες, ίσως και νωρίτερα”, λέει το Coindesk.

“Τελευταία” στο παιχνίδι!

Όσο η PayPal ετοιμάζει τη νέα λειτουργία, οι περισσότερες Fintech είναι ήδη “εδραιωμένες” στον χώρο και κάποιες μάλιστα βγάζουν χρήματα από αυτό. Η Square, για παράδειγμα, ο μονόκερος των πληρωμών, ιδιοκτησίας Jack Dorsey (CEO του Twitter) λάνσαρε τις αγορές bitcoin στο Cash App στα μέσα του 2018 και στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων της τα έσοδα από την συγκεκριμένη δραστηριότητα άγγιζαν τα 306 εκατ. δολάρια.

Η Revolut, επίσης, ξεκίνησε να προσφέρει κρυπτονομίσματα στους χρήστες της το 2017 μετά από την συνεργασία της με την Bitstamp ενώ και η Robinhood πρόσφερε για πρώτη φορά κρυπτονομίσματα τον Φεβρουάριο του 2018. Όπως φαίνεται, τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται όλο και περισσότερο ένας προφανής τρόπος ενίσχυσης των χρηστών σε εφαρμογές fintech και δημιουργίας νέων ροών εσόδων.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις