Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cazoo: Μονόκερος μέσα σε 18 μήνες!

Η Cazoo πουλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία αναβαθμίζει πλήρως πριν τη διάθεσή τους, και τα παραδίδει στην πόρτα του αγοραστή

Η Βρετανία απέκτησε μια νέα εταιρεία-μονόκερο και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ! Ο λόγος για την Cazoo, το online marketplace μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, το οποίο σήκωσε χθες μια χρηματοδότηση 25 εκατ, λιρών, και κατάφερε να αλλάξει “status” – σε λιγότερο από 18 μήνες από την ίδρυσή της.

Η τελευταία αυτή χρηματοδότηση, ήρθε από τις Draper Esprit, General Catalyst και DMG Ventures και ανέβασε τα κεφάλαια που έχει σηκώσει συνολικά η εταιρεία στα 200 εκατ. λίρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας έκλεισε μόλις τρεις μήνες μετά την ίδρυσή της, στα 100 εκατ. λίρες, ενώ η Cazoo είχε λάβει και μια seed χρηματοδότηση πριν καν το επίσημο λανσάρισμά της.

Αν κάποιος αναρωτιέται πώς η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει τόσο μεγάλα ποσά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας την αξία της στο 1 δις, η απάντηση βρίσκεται εν μέρει στον ιδρυτή της. Ο Alex Chesterman έχει υπάρξει πίσω από δύο πολύ επιτυχημένες Startups, τη Zoopla (που πωλήθηκε για πάνω από 2,2 δισ. λίρες το 2019 )και την LoveFilm  (η οποία πουλήθηκε στην Amazon για 200 εκατ. λίρες το 2010), γεγονός το οποίο σίγουρα βοηθά το τελευταίο του εγχείρημα.

Πέραν αυτού, η εταιρεία δεν επηρεάστηκε από τον κορωνοϊό, όπως λέει ο Chesterman. Αντίθετα, η πανδημία την άφησε πιο “μπροστά” από ότι περίμενε ο ίδιος. Σημειώνεται ότι η Cazoo πουλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία αναβαθμίζει πλήρως πριν τη διάθεσή τους, και τα παραδίδει στην πόρτα του αγοραστή. Πριν από την αγορά, οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης και ανταλλαγής.

Στον ίδιο χώρο στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται η Spotawheel, ένα αντίστοιχο marketplace, το οποίο έχει λάβει συνολικές χρηματοδοτήσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις