Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BioGeneration Ventures επενδύει 105 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκές biotech εταιρείες

Η BioGeneration Ventures (BGV), ένα VC αρχικού σταδίου που επενδύει στην ευρωπαϊκή βιοτεχνολογία, έκλεισε το τέταρτο fund της στα 105 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή των Bristol Myers Squibb, Schroder Adveq, the European Investment Fund, Industriens Pension και KfW Capital.

Με αυτά τα χρήματα, το VC στοχεύει να δημιουργήσει νέες εταιρείες και νέα φάρμακα, συνεργαζόμενη με επιχειρηματίες καθώς και επιστήμονες από μεγάλα ευρωπαϊκά ιδρύματα. “Η επιστήμη που βγαίνει από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είναι κορυφαία και εμείς συνεργαζόμαστε με αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τομέων τους”, ανέφερε σχετικά, ο Edward van Wezel, managing partner της BGV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, η BGV έχει επενδύσει σε αρκετές επιτυχημένες startups, όπως η Acerta Pharma, η οποία εξαγοράστηκ από την  AstraZeneca έναντι 7 δισ. δολαρίων και η Staten Biotechnology, η οποία υπέγραψε ένα deal 430 εκατ. ευρώ με τη Novo Nordisk. Άλλες εταιρείες στο χαρτοφυλάκιο της είναι οι NorthSea Therapeutics, Azafaros, Varmx και Confo Therapeutics.

Με πληροφορίες από Tech.eu

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις