Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτά είναι τα κορυφαία Startup οικοσυστήματα στον κόσμο για το 2020

Σταθερά στην κορυφή των παγκόσμιων startup οικοσυστημάτων βρίσκεται και φέτος η Silicon Valley, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Startup Genome. Ακολουθούν επίσης εδραιωμένα οικοσυστήματα, όπως αυτά της Νέας Υόρκης και του Τελ Αβίβ, ενώ δυναμική παρουσία έχει για άλλη μια χρονιά και η Ασία.

Πιο αναλυτικά, στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με “ισοβαθμία” βρίσκεται η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση συναντάμε το Πεκίνο και τη Βοστώνη, αντίστοιχα. Στην έκτη θέση, επίσης μαζί, είναι το Τελ Αβίβ και το Λος Αντζελες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα συγκεκριμένα οικοσυστήματα είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά της περσινής κορυφαίας επτάδας (με μικρές διαφοροποιήσεις στην κατάταξη), ενώ επίσης σημαντικό είναι ότι όλα μαζί έχουν αξία 1,5 τρισ. δολαρίων, δηλαδή 1,7 φορές παραπάνω από όλα τα υπόλοιπα οικοσυστήματα. Η Silicon Valley, δε, είναι πρώτη από το 2012, όταν και ξεκίνησε η συγκεκριμένη έρευνα.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Σανγκάη, το Σιάτλ και η Στοκχόλμη. Στην εικοσάδα, βρίσκουμε το Τόκιο και τη Σεούλ (νέες προσθήκες), οι οποίες αντικατέστησαν τη Μπανγκαλόρ και το Σαν Ντιέγκο, ενώ νέες προσθήκες έχουμε και στις 30, με την Σεούλ, τη Σενζέν, και την Χανγκζού να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις.

Συνολικά τα οικοσυστήματα που εντάχθηκαν πρώτη φορά στη λίστα είναι 11 και είναι τα εξής: Τόκιο, Σενζέν, Χανγκζού, Σάο Πάολο, Σολτ Λέικ, Ντάλας, Κοπενγχάγη, Μελμβούρνη, Δελχί και Μόντρεαλ. Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς και τη δυναμική της Ασίας, η οποία είναι πιο ορατή φέτος, με το 30% των οικοσυστημάτων να προέρχονται από την περιοχή.

Ανερχόμενες δυνάμεις φαίνεται να είναι επίσης – σύμφωνα με τον πίνακα- το Άμστερνταμ και η Στοκχόλμη, με μεγάλη πρόοδο από προηγούμενες χρονιές. Το Άμστερνταμ ήταν στην 19η θέση το 2012, στην 15η το 2019 και στην 12η φέτος. Η Στοκχόλμη έκανε το ντεμπούτο της το 2017, στη 14η θέση και κατάφερε να μπει φέτος στη δεκάδα.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις