Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ισραηλινή Cynet σήκωσε 18 εκατ. δολάρια και μπαίνει σε ΗΠΑ και Ασία

Η ισραηλινή εταιρεία cybersecurity, Cynet, σήκωσε χρηματοδότηση Β’ Γύρου, ύψους 18 εκατ. δολαρίων, με στόχο να αναπτύξει περαιτέρω το προϊόν της και να επεκταθεί διεθνώς, κυρίως σε ΗΠΑ και Ασία.

Του γύρου ηγήθηκε η BlueRed Partners, ένα VC με έδρα τη Σιγκαπούρη, το οποίο ειδικεύεται στο να βοηθά ισραηλινές τεχνολογικές εταιρείες να “μπουν” στην αγορά Ασίας-Ειρηνικού. Στη χρηματοδότηση συμμετείχαν επίσης ως στρατηγικοί επενδυτές οι Deutsche Telekom και Merlin International, καθώς και κάποιοι υφιστάμενοι επενδυτές, όπως οι Norwest Venture Partners και Ibex Investors.

Η Cynet έχει δημιουργήσει μια αυτόνομη πλατφόρμα πρόληψης παραβιάσεων, αλλά και ένα εργαλείο αντιμετώπισης συμβάντων, το οποίο προσφέρεται δωρεάν με την πλατφόρμα. Η εταιρεία βρίσκεται σε μια αγορά με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και έχει απέναντι της ονόματα όπως οι Cisco, Microsoft,  CrowdStrike, Palo Alto Networks και FireEye. Στόχος της, είναι “να καταστήσει δυνατή την προστασία από παραβιάσεις για οποιονδήποτε οργανισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τις δεξιότητές ασφαλείας που διαθέτει.”

“Η Cynet έχει το απαιτούμενο ταλέντο και τεχνολογία για να πετύχει στην αγορά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ιδιαίτερα στην αυτοματοποιημένη προστασία από παραβιάσεις, η οποία συνεχίζει να παρουσιάζει ευκαιρίες ανάπτυξης…”, δήλωσε ο Yishai Klein, managing partner της BlueRed. “Ανυπομονούμε να βοηθήσουμε την εταιρεία να επεκταθεί στην αγορά της Ασίας”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Cynet ιδρύθηκε το 2015 και σήμερα έχει πάνω από 100 υπαλλήλους, από τους οποίους οι 85 εργάζονται στο Ισραήλ και οι υπόλοιποι στη Νέα Υόρκη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις