Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η TIER Mobility “κλέβει” στελέχη της Uber και ετοιμάζεται για επέκταση στη Βρετανία

Η TIER Mobility, ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ονόματα στον τομέα των μικρο-μεταφορών, προσέλαβε τις προηγούμενες ημέρες δύο ανώτερα στελέχη του χώρου, καθώς ετοιμάζεται για την επέκτασή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο λόγος για τον Fred Jones, πλέον General Manager στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τον  Benjamin Bell, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του Head of Public Policy για τη Βόρεια Ευρώπη. Και οι δύο είναι πρώην στελέχη της Uber και έχουν δεκαετή εμπειρία στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των ηλεκτρικών μετακινήσεων. Τώρα, αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα σχέδια της εταιρείας να φέρει τα ηλεκτρικά της πατίνια σε διάφορες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Lawrence Leuschner, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της TIER Mobility δήλωσε σχετικά με τις νέες προσλήψεις: “Ο Fred και ο Ben είναι ήδη ηγέτες στον κόσμο της ηλεκτρονικής κινητικότητας και, καθώς επεκτεινόμαστε σε όλη την Ευρώπη, η πολυετής εμπειρία τους σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση ταχείας ανάπτυξης θα είναι πολύτιμη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε και τους δύο στην ομάδα καθώς προσπαθούμε να καθιερωθούμε ως ο κορυφαίος πάροχος ηλεκτρονικών πατινιών στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Η TIER Mobility και… η σχέση της με την Ελλάδα

Η TIER Mobility ιδρύθηκε το 2018 και πλέον κατέχει το 20% της παγκόσμιας αγοράς των ηλεκτρικών πατινιών. Η έδρα της είναι στο Βερολίνο ωστόσο δραστηριοποιείται σε πάνω από 60 πόλεις, σε εννέα χώρες, ενώ διαθέτει πάνω από 40.000 ηλεκτρικά πατίνια.

Από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει σηκώσει συνολικά 131 εκατ. δολάρια, με την τελευταία της χρηματοδότηση να κλείνει τον περασμένο Φεβρουάριο στα 40 εκατ. δολάρια. Επίσης τον Φεβρουάριο, η TIER Mobility  εξαγόρασε την αγγλική Startup Pushme Bike   με co-founder Γιώργο Καλλίγερο και γραφεία στην Αθήνα.

H Pushme έχει αναπτύξει ένα δίκτυο με φορητές και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αρχικά για ηλεκτρικά ποδήλατα και ακολούθως για ηλεκτρικά πατίνια. Με αυτό το τρόπο προσφέρει στους χρήστες αλλά και ειδικά στις εταιρείες εκμετάλλευσης εύκολη και γρήγορη αντικατάσταση μπαταριών στα πατίνια, χωρίς αυτά να χρειαστεί να συλλεχθούν και να φορτιστούν τη νύχτα, αυξάνοντας της διαθεσιμότητα της υπηρεσίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις