Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΕ: Χρηματοδοτήσεις 10,5 εκατ. ευρώ σε projects για την κυβερνοασφάλεια

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά θεματικών που θεωρούνται μείζονος σημασίας

Χρηματοδοτήσεις ύψους 10,5 εκατ. ευρώ “μοιράζει” το ευρωπαϊκό όργανο Connecting Europe Facility, σε projects που μπορούν να ενισχύσουν την στρατηγική της ΕΕ στην κυβερνοασφάλεια.

Η σχετική πρόσκληση [Connecting Europe Facility (CEF) cybersecurity call] απευθύνεται πιο συγκεκριμένα σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών γύρω από την κυβερνοασφάλεια, από τη συντονισμένη ανταπόκριση σε συμβάντα ασφάλειας και την πιστοποίηση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έως την ενίσχυση της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά θεματικών που θεωρούνται μείζονος σημασίας, οι οποίες επισημαίνονται αναλυτικά, εδώ, μαζί με τη νομοθεσία η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνουν την αίτησή τους, καταθέτοντας την πρότασή τους μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ιστοσελίδα της πρόσκλησης.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 5 Νοεμβρίου, ενώ οι προτάσεις αναμένεται να αρχίσουν να αξιολογούνται τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και η απόφαση για τις προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν, θα ανακοινωθούν μέσα στο 2021.  Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κάποιο όριο στο ποσό της επιχορήγησης που θα δοθεί ανά έργο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις