Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Toyota επενδύει στην διαστημική τεχνολογία, μέσα από νέο fund

Μαζί με την Toyota, στο επενδυτικό ταμείο έχουν ήδη επενδύσει τρεις μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες

Η Toyota επενδύει στην διαστημική τεχνολογία, συμμετέχοντας στο νέο Space Frontier Fund, το οποίο σκοπεύει να σηκώσει 15 δισ. γεν για επενδύσεις στον τομέα.

Το ταμείο πρωταρχικά στοχεύει στη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και της τεχνολογικής ανάπτυξης σε βιομηχανίες που σχετίζονται με το διάστημα, στην προώθηση ιαπωνικών διαστημικών επιχειρήσεων που είναι ανταγωνιστικές στην παγκόσμια σκηνή, ενώ παράλληλα θέλει να συμβάλει στην τεχνολογική καινοτομία σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Space Frontier Fund θα επενδύσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς που διαθέτουν καινοτόμες τεχνολογίες σε συναφείς τομείς, καθώς θεωρεί τις τεχνολογίες που «προωθούν την εκμετάλλευση του διαστήματος» ως βασικές τεχνολογίες του μέλλοντος,

Μαζί με την Toyota, στο επενδυτικό ταμείο έχουν ήδη επενδύσει τρεις μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες (MUFG Bank, Mizuho Bank and Sumitomo Mitsui Banking Corp). Η συνολική συνεισφορά των τεσσάρων οργανισμών αγγίζει τα 8 δισ. γεν.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο fund δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποία η αυτοκινητοβιομηχανία προωθεί την συγκεκριμένη τεχνολογία.. Σε συνεργασία με την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης Διαστήματος (Japan Aerospace Exploration Agency), η Toyota έχει συμφωνήσει να πραγματοποιήσει από κοινού έρευνα και ανάπτυξη ενός ρομποτικού οχήματος εξερεύνησης, το οποίο θα σταλεί στη Σελήνη το 2029.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις