Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετά το Facebook, η Intel επενδύει 250 εκατ. δολάρια στην Jio Platforms

Με την επένδυση της, η Intel λαμβάνει μετοχικό μερίδιο 0.39%, σε μια εταιρεία που αυτή τη στιγμή αξίζει 65 δισ. δολάρια

Λίγους μήνες μετά την επένδυση – μαμούθ του Facebook στην ινδική Jio Platforms, η Intel ανακοίνωσε την επένδυση 250 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία.

Η Jio Platforms, θυγατρική της Reliance Industries, έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος της αγοράς τηλεπικοινωνιών της ηπείρου με τις χαμηλές τιμές της και παράλληλα έχει αναπτύξει διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

“Η εστίαση της Jio Platforms στο να να φέρει τη δύναμη των ψηφιακών υπηρεσιών χαμηλού κόστους στην Ινδία ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό της Intel να προσφέρει πρωτοποριακή τεχνολογία που εμπλουτίζει ζωές”, δήλωσε σχετικά με την επένδυση ο Wendell Brooks, Πρόεδρος της Intel Capital. “Πιστεύουμε ότι η ψηφιακή πρόσβαση και τα δεδομένα μπορούν να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις και την κοινωνία προς το καλύτερο”.

Σημειώνεται ότι με την επένδυση της, η Intel λαμβάνει μετοχικό μερίδιο 0.39%, σε μια εταιρεία που αυτή τη στιγμή αξίζει 65 δισ. δολάρια. Η κίνηση αυτή, θεωρείται ότι θα βοηθήσει την Intel να αποκτήσει μια ισχυρότερη θέση στην αγορά του 5G στην Ινδία.

Η επένδυση του Facebook

Tον Φεβρουάριο το Facebook επένδυσε 5,7 δισ. δολάρια στην Jio Platforms, αποκτώντας μερίδιο 9,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και, φυσικά, μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Από αυτή τη θέση, το Facebook θα δουλέψει για να ενσωματώσει τους πελάτες της Jio στις πλατφόρμες του – ειδικά το WhatsApp. Ο στόχος του είναι διπλός: αφενός να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του, αφετέρου να κάνει τις πλατφόρμες του τη νούμερο ένα επιλογή στην Ινδία, για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Mark Zuckerberg είχε αναφέρει τότεότι η εταιρεία “θα δουλέψει μαζί (με την Jio) σε κάποια πολύ μεγάλα projects που θα δημιουργήσουν ευκαιρίες γύρω από το εμπόριο για τους ανθρώπους σε όλη την Ινδία”. Αυτό θα περιλαμβάνει την “ένωση” του WhatsApp με το JioMart, ένα σύστημα που επιτρέπει σε τοπικές επιχειρήσεις να πωλούν τα προϊόντα τους online.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις