Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο προσκήνιο η βρετανική Cazoo με την εξαγορά της Imperial Car Supermarket

Η Cazoo για ακόμη μια φορά τράβηξε τα βλέμματα στην Μεγάλη Βρετανία, αυτή τη φορά λόγω της εξαγοράς της Imperial Car Supermarkets, ενός από τους πιο γνωστούς ανεξάρτητους πωλητές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο , με 18 σημεία πώλησης, 2.500 διαθέσιμα αυτοκίνητα και καταστήματα που προσφέρουν service και βοήθεια στο αν χρειαστεί κάτι ο πελάτης.

Τι θα προσφέρει αυτή η εξαγορά στην Cazoo;

Πέρα από τον ντόρο και την ισχυροποίηση του brand της,  το online marketplace μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα επωφεληθεί αρκετά από αυτήν την εξαγορά. Μια τέτοια δομή προμηθεύει την Cazoo με εθνικό δίκτυο αποθήκευσης, διανομής, υπηρεσιών μεταπώλησης και δυνατότητα συλλογής αυτοκινήτων, αλλά και υποστήριξης από διαφορά κέντρα service. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το σχετικό deal, του οποίου οι όροι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί, «θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό της αγοράς των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Μεγάλη Βρετανία»

Τι δήλωσε ο CEO Alex Chesterman για αυτήν την επιχειρηματική κίνηση;

Οι υπεύθυνοι της Imperial Car Supermarkets θα ενταχθούν στην τεχνολογική εταιρία.  Σχετικά με την εξαγορά ο ιδρυτής και CEO της Cazoo, Alex Chesterman δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Αυτή η συμφωνία μας προσφέρει τις βασικές υποδομές καθώς και μεγάλη τεχνογνωσία για τα αυτοκίνητα,που θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε. Η Imperial είναι μια εξαιρετικά αφοσιωμένη ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που την καλωσορίζει στην Cazoo, μαζί με τους Mike, Jon και Scott, οι οποίοι θα συνεργαστούν μαζί μας σε βασικές θέσεις του management».

Γιατί τράβηξε τα βλέμματα η Cazoo το τελευταίο διάστημα;

Η Cazoo έχει τραβήξει τα  βλέμματα του βρετανικού κοινού, κυρίως γιατί κατάφερε να γίνει μονόκερος σε λιγότερο από 18 μήνες από την ίδρυσή της. Το online marketplace μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οποίο σήκωσε τον Ιούνιο χρηματοδότηση 25 εκατ, λιρών, και κατάφερε να αλλάξει “status” ανεβάζοντας την αξία της στο 1 δις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις