Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Κέρδη 104 εκατ. δολαρίων και πωλήσεις 6,04 δισ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο!

Κέρδη ύψους 104 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla στο β’ τρίμηνο του έτους, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και τις προβλέψεις των αναλυτών για την πιθανότητα καταγραφής ζημιών από την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στις περισσότερες χώρες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι εμφανίζει κέρδη στο β’ τρίμηνο περίπου 50 σεντς ανά μετοχή .

Μάλιστα, τα αποτελέσματα τριμήνου της Tesla ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς οι αναλυτές (σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet) ανέμεναν προσαρμοσμένες ζημιές 2 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 5,15 δισ. δολαρίων αλλά και τα αντίστοιχα περυσινά αποτελέσματα, όπου δεν είχε να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας του Ίλον Μασκ αναφέρεται ότι είχε καθαρά έσοδα  110 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, με καθαρό κέρδος 104 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποδίδεται σε “θεμελιώδη λειτουργική βελτίωση”.

Παρότι τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 4,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 σε 6,04 δισ.δολάρια για το τρίμηνο αυτό, εξακολουθούν να ξεπερνούν κατά πολύ και τις -πλέον αισιόδοξες-  εκτιμήσεις των εσόδων ύψους 5,15 δισ.δολαρίων.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ, οι πωλήσεις της εταιρείας  υποχώρησαν κατά 5% στα 6,04 δισ. δολαρίων από τα 6,4 δισ. δολάρια που είχε ανακοινώσει  στο β΄ τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Η τιμή της μετοχής της Tesla αυξήθηκε κατά 5% μετά την είδηση της κερδοφορίας και συνεπώς -σύμφωνα με τα περισσότερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα – θέτει “υποψηφιότητα” για να ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 του αμερικανικού χρηματιστηρίου μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι αποδόσεις πάνω από τις εκτιμήσεις

Μετά την έκθεση της Tesla στις αρχές Ιουλίου ότι είχε παραδώσει περίπου 90.000 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, πολύ πάνω από τις προσδοκίες στις αρχές του τριμήνου, οι προσδοκίες των αναλυτών της Γουόλ Στρητ  ήταν υψηλές. Όμως, η Tesla κατάφερε αυτό το τρίμηνο παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση λόγω της πανδημίας να επιτύχει εξαιρετικές αποδόσεις σε όλους τους τομείς και να ξεπεράσει σε πολλές περιπτώσεις τους στόχους της διοίκησης. Όπως για παράδειγμα, συνέβη με τις πωλήσεις οχημάτων στην αγορά της Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιό της Tesla στις ΗΠΑ έμεινε κλειστό κατά το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου τριμήνου λόγω των μέτρων (τοπικές καραντίνες, συνθήκες εργασίας με υγειονομικά πρωτόκολλα, αποστασιοποίηση, κ.α.) κατά της πανδημίας.

Η μετοχή της έχει καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι από την αρχή του έτους, καθιστώντας την Tesla την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.Από τις αρχές του μήνα Tesla έχει ξεπεράσει σε αξία την Toyota, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ενώ γίνεται κι η πρώτη εταιρεία του συγκεκριμένου τομέα της βιομηχανίας που μπορεί να ξεπεράσει το φράγμα των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σήμερα η Tesla έχει χρηματιστηριακή αξία 324,93 δισ.δολάρια, η Toyota 176,49 δισ.δολάρια,η Volkswagen 80,83 δισ.δολάρια και η Honda 45,56  δισ.δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία των χρηματιστηρίων στα οποία είναι εισηγμένη η κάθε εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις