Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το νέο πατίνι της TIER Mobility είναι εδώ, με την “υπογραφή” της Pushme

Στις αρχές του 2020, η γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών TIER Mobility εξαγόρασε την Αγγλική Startup Pushme Bike, η οποία έχει Έλληνα ιδρυτή, τον Γιώργο Καλλίγερο, και γραφεία στην Αθήνα. Σήμερα, τα αποτελέσματα της εξαγοράς – συνεργασίας αυτής έρχονται στη δημοσιότητα, με την TIER να ανακοινώνει το λανσάρισμα ενός αναβαθμισμένου πατινιού που «φέρει» την τεχνολογία της Pushme.

H Pushme έχει αναπτύξει ένα δίκτυο με φορητές και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για ηλεκτρικά πατίνια. Με αυτό το τρόπο προσφέρει στους χρήστες αλλά και ειδικά στις εταιρείες εκμετάλλευσης εύκολη και γρήγορη αντικατάσταση μπαταριών στα πατίνια, χωρίς αυτά να χρειαστεί να συλλεχθούν και να φορτιστούν τη νύχτα, αυξάνοντας της διαθεσιμότητα της υπηρεσίας.

Το νέο πατίνι, είναι το πρώτο που δίνει δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας στον ίδιο τον χρήστη, φέρνοντας, σύμφωνα με την εταιρεία «επανάσταση στην αστική μετακίνηση». Το πατίνι επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάξει μπαταρία σε σταθμούς φόρτισης τους οποίους η TIER έχει ξεκινήσει να στήνει σε ευρωπαϊκές πόλεις, κερδίζοντας στο μεταξύ δωρεάν διαδρομές. Η διαδικασία αυτή είναι βιώσιμη, αφού μειώνει ένα μεγάλο ποσοστό τη κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ηχορύπανσης που δημιουργείται από τα πατίνια, ενώ παράλληλα μειώνει και το κόστος φόρτισης για τους στόλους πατινιών.

Το όραμα της TIER είναι να εισαγάγει την ίδια μπαταρία στο σύνολο των κοινόχρηστων οχημάτων της ώστε στο μέλλον όλα να τροφοδοτούνται από το ίδιο δίκτυο φόρτισης. Όσο για το δίκτυο το ίδιο, αυτό τοποθετείται «στρατηγικά» σε καφέ, καταστήματα και άλλες τοποθεσίες και δεν χρειάζεται καν προσωπικό για να λειτουργήσει. Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι χώροι που φιλοξενούν τους συγκεκριμένους σταθμούς φόρτισης δεν χρειάζεται να πληρώνουν κάτι, αφού η TIER αναλαμβάνει όλα τα έξοδα.

Τα νέα πατίνια θα κυκλοφορήσουν αρχικά στην πόλη Τάμπερε της Φινλανδίας, όπου ο στόλος 1000 οχημάτων της εταιρείας θα φορτίζει σε 50 σημεία σε όλη την πόλη που έχουν επιλεγεί για αυτόν τον σκοπό. Στη συνέχεια, τα πατίνια θα «προσγειωθούν» σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες δραστηριοποιείται η TIER. Για να το πετύχει αυτό έως το τέλος του 2021, η εταιρεία αναζητά ενεργά συνεργάτες που θα «φιλοξενήσουν» κάποιον σταθμό φόρτισης.
Σημειώνεται εδώ ότι η TIER αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε περισσότερες από 70 πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις