Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο του HIGGS Incubator

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο του HIGGS Incubator, του εξειδικευμένου εκπαιδευτικούς και συμβουλευτικού προγράμματος για ΜΚΟ, που έχει στόχο να τις υποστηρίξει στον στρατηγικό σχεδιασμό, τη σύσταση, την οργάνωση της λειτουργίας τους και, ιδανικά, την προσέλκυση των πρώτων χρηματοδοτήσεων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ΜΚΟ οι οποίες:

  • Είναι σε διαδικασία ίδρυσης ή/και λειτουργίας και δεν έχουν νομική υπόσταση.
  • Έχουν έως 2 χρόνια νομική υπόσταση και λειτουργία.
  • Είναι σε διαδικασία επανεκκίνησης, ακόμη και εάν η λειτουργία τους υπερβαίνει τα 2 χρόνια.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, έχει διάρκεια 12-24 μήνες και περιλαμβάνει εντατική εκπαίδευση με workshops, σεμινάρια και one to one συναντήσεις με τους Εξειδικευμένους Συνεργάτες και τους Ειδικούς της Ομάδας του HIGGS.

Στους 5 πρώτους κύκλους του Incubator συμμετείχαν 28 ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν σε καίρια ζητήματα σχετικά με την ορθή λειτουργία τους, δέχτηκαν συμβουλευτική καθοδήγηση από τους experts μας, δημιούργησαν παραπάνω από 40 νέες θέσεις εργασίας και εξασφάλισαν 1.600.000 ευρώ σε χρηματοδοτήσεις.

Ο νέος κύκλος, λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο διαδικτυακά. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 21 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις