Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρώην γιατρός του NHS δημιουργεί Fund για Healthtech επενδύσεις αρχικού σταδίου

Η CGV στοχεύει να είναι "ο υπομονετικός επενδυτής που τόσο χρειάζεται ο τομέας της υγείας"

Ένα νέο fund, με όνομα Crista Galli Ventures (CGV), έρχεται να επενδύσει σε Healthtech Startups αρχικού σταδίου σε όλη την Ευρώπη. Το fund δημιούργησε και θα διαχειρίζεται η πρώην γιατρός του NHS, Dr. Fiona Pathiraja.

Οι επενδύσεις θα στοχεύσουν συγκεκριμένα τους τομείς του deep tech, του digital health και της εξατομικευμένης ιατρικής και θα είναι αποκλειστικά Seed και Α’ Γύρου. Όπως διευκρινίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου, το fund δεν θα επενδύσει στη βιοτεχνολογία ή την ανακάλυψη φαρμάκων, ούτε σε συσκευές.

Γεωγραφικά, οι επενδύσεις θα καλύψουν όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 15, σε εταιρείες από επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Skin Analytics, Contextflow και Quibim.

Επενδύσεις με… υπομονή!

Η CGV στοχεύει να είναι “ο υπομονετικός επενδυτής που τόσο χρειάζεται ο τομέας της υγείας”, αναφέρει η ίδια στο δελτίο τύπου. Αυτό, γιατί ο συγκεκριμένος τομέας είναι περίπλοκος ρυθμιστικά και μια επένδυση με τον “παραδοσιακό τρόπο” – της συγκέντρωσης κεφαλαίων από VCs – μπορεί να διαρκέσει έως 5 χρόνια, εξηγεί.

Το γεγονός ότι το fund έχει μόνο έναν επενδυτικά, την IPQ Capital, θα απλοποιήσει τη διαδικασία και θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο κομμάτι των επενδύσεων, υποστηρίζοντας καλύτερα τις Healthtech Startups.

Με το βλέμμα σε νέες ομάδες

Η CGV θα δημιουργήσει παράλληλα το Crista Galli LABS, ένα ανεξάρτητο επενδυτικό όχημα το οποίο θα στοχεύσει σε pre-seed startups, με ιδρυτές υποεκπροσωπούμενων ομάδων. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υποστηριχθούν νέες ομάδες που φαίνονται πολλά υποσχόμενες, αλλά και να επιλυθεί το πρόβλημα της υποεκπροσώπησης ορισμένων ανθρώπων στον τομέα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις