Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

PowerUp: 5 εκατ. ευρώ και συνεργασία με το EDF Group για τη γαλλική Cleantech

Η γαλλική Cleantech startup PowerUp, η οποία έχει δημιουργήσει μια τεχνολογία που παρατείνει τη ζωή των μπαταριών ιόντων λιθίου, εξασφάλισε νέο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 5 εκατ. ευρώ, από την Supernova Invest, ιδιώτες επενδυτές και το EDF Group.

Η τεχνολογία της PowerUp έχει αναπτυχθεί μετά από χρόνια έρευνας στο CEA-LITEN, εργαστήριο νέων τεχνολογιών γύρω από την ενέργεια, ενώ έχει εξασφαλίσει συνολικά 7 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η λύση της στοχεύει στην βελτιστοποίηση της απόδοσης αλλά και της διάρκειας ζωής των μπαταριών με στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας μελλοντικών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

Η λύση της PowerUp απευθύνεται προς το παρόν σε περιορισμένες κατηγορίες κατασκευαστών. Μετά από δοκιμές με μεγάλους ομίλους όπως η SNCF Réseau, η EDF, η Schneider Electric και η Crédit Agricole Nord Midi-Pyrénées, η Startup θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2021. Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία θα επιταχύνει την ανάπτυξή της προσλαμβάνοντας 25 νέους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη θέση της στη γαλλική αγορά. Επίσης, στοχεύει να εδραιωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και τη Βόρεια Αμερική.

Η χρηματοδότηση σηματοδοτεί επίσης μια νέα συνεργασία με την EDF, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης πιο αποτελεσματικών αλγορίθμων για την πρόβλεψη και τη διάγνωση της υγείας της μπαταρίας. Το R&D της EDF θα προσφέρει τόσο τις εγκαταστάσεις δοκιμών της, όσο και την τεχνογνωσία της, που έχει αναπτυχθεί πάνω από 20 χρόνια και αφορά τόσο τη διάρκεια ζωής των μπαταριών όσο και τα μεγάλα σταθερά συστήματα ασφαλείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις