Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut είναι (ξανά) ένα βήμα πριν την κερδοφορία

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Revolut κατάφερε να ισοσκελίσει τα έσοδα και τα έξοδά της τον Νοέμβριο, ανακάμπτοντας δυναμικά από την πανδημική κρίση που είχε καταφέρει να την επηρεάσει αρνητικά.

Σύμφωνα με τον Nik Storonsky, CEO και co-founder της Revolut, η εταιρεία είδε τα έσοδά της να πέφτουν κατά 40% στις αρχές της πανδημίας, ωστόσο η εικόνα άρχισε να βελτιώνεται σημαντικά από τότε. “Τώρα είμαστε 50% πιο πάνω όσον αφορά τα έσοδα, σε σχέση με τα pro-covid επίπεδα” ανέφερε ο Storonsky στο CNBC και συμπλήρωσε: “από οικονομικής πλευράς, φτάσαμε το σημείο ισοσκελισμού τον Νοέμβριο και τα πάμε πολύ καλύτερα συγκριτικά με τις εποχές προ κορωνοϊού”.

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της Revolut δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο και έδειχναν ότι η εταιρεία είχε τριπλασιάσει τις ζημιές τις στα 106.5 εκατ. λίρες το 2019, παρόλο που το ίδιο έτος είχε αυξήσει τα έσοδά της κατά 180%. Επομένως, ο ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων είναι ένα σημαντικό βήμα που ίσως προμηνύει κερδοφορία στο μέλλον.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Revolut κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Η εταιρεία στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι είχε καταφέρει να φτάσει στο κομβικό αυτό σημείο και τον Δεκέμβριο του 2018. Θα καταφέρει λοιπόν αυτή τη φορά να φτάσει στην πολυπόθητη κερδοφορία;

Ο Storonsky απάντησε ότι “εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θέλουμε να αναπτυχθούμε”, βάζοντας στο τραπέζι το δίλημμα “κερδοφορία ή ανάπτυξη” – ένα δίλημμα που φαίνεται να απασχολεί τις περισσότερες ευρωπαϊκές ψηφιακές τράπεζες, καθώς θυσιάζουν τα κέρδη προκειμένου να μεγαλώσουν περισσότερο.

Σήμερα, η Revolut, η οποία ιδρύθηκε το 2015, έχει πάνω από 13 εκατ. ιδιώτες χρήστες και πάνω από 500.000 επιχειρήσεις. Η αξία της αυτή τη στιγμή, αγγίζει τα 5,5 δισ. δολάρια, γεγονός που την κάνει μία από τις μεγαλύτερες Fintech στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις