Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Φοιτητής του ACT στην 1η θέση του MIT Policy Hackathon, “Internet Policy Challenge”

Την 1η θέση στον διεθνή διαγωνισμό MIT Policy Hackathon “Internet Policy Challenge” κατέκτησε o Daniel Kalemi, φοιτητής Computer Science του ACT – American College of Thessaloniki, του τμήματος πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο διαδικτυακός διαγωνισμός του Massachusetts Institute of Technology (ΗΠΑ), ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο με τη συμμετοχή 150 φοιτητών από 34 χώρες.

Το MIT Policy Hackathon είναι ένας μαραθώνιος συνεργατικού προγραμματισμού διάρκειας τριών ημέρων που οργανώνεται κάθε χρόνο από το περίφημο MIT Institute for Data, Systems, and Society (IDSS) σε συνεργασία με το MIT’s Technology and Policy Program. O διαγωνισμός ενθαρρύνει τη συμμετοχή και συνεργασία φοιτητών από διαφορετικές χώρες που καλούνται να αξιοποιήσουν ως εργαλεία την ανάλυση δεδομένων και πολιτικών για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.

Ο Kalemi με καταγωγή από την Αλβανία συνέστησε την ομάδα “Semi-Atlantic Kelproots Get-Together/ SAKGT) αποτελούμενη από τους φοιτητές Helen Landwehr (MIT, ΗΠΑ), Moe Sunami (Pomona College, ΗΠΑ), Giovana Carneiro (Rio de Janeiro State University, Βραζιλία) και Kevin Paeth (MIT, USA), οι οποίοι συνεργάστηκαν διαδικτυακά για περισσότερες από 40 ώρες για να συντάξουν ένα προσχέδιο πολιτικής σχετικά με τη βέλτιστη συγκέντρωση δεδομένων.

Η εργασία τους αναδείχθηκε η καλύτερη στην κατηγορία της και οι νικητές κλήθηκαν να συντάξουν επιστημονικό άρθρο που θα δημοσιευθεί στον 2ο τόμο της έκδοσης MIT Science Policy Review.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις