Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LAUNCHub Ventures: Νέο fund 44 εκατ. ευρώ για επενδύσεις και στην Ελλάδα!

Η LAUNCHub Ventures, VC αρχικού σταδίου από τη Βουλγαρία με ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο “κλείσιμο” του νέου της fund, στα 44 εκατ. ευρώ – με τελικό στόχο τα 70 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2012,  προχωρά συνήθως σε επενδύσεις seed και Α Γύρου, σε τεχνολογικές εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, επενδύοντας ταυτόχρονα και σε παγκόσμιες εταιρείες με co-founders από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με το νέο της fund, η LAUNCHub Ventures προγραμματίζει να επενδύσει σε 25 startups μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι αρχικές της επενδύσεις θα κυμαίνονται από 500 χιλιάδες έως 2 εκατομμύρια ευρώ, και περισσότερο από το μισό ποσό του fund θα κρατηθεί για μελλοντικές επενδύσεις στις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της. 

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, το VC θα προσφέρει χρηματοδοτήσεις στους πιο υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες που χτίζουν τις εταιρείες τους σε τομείς όπως οι B2B SaaS, Fintexh, Proptech, Big Data, AI, Marketplaces, και Digital Health. Το fund επίσης θα επενδύσει ενεργά στον χώρο του Web 3.0/ Blockchain, όπου έχει κλείσει επιτυχημένες συμφωνίες από το 2014 έως σήμερα.

Σημειώνεται ότι με τα προηγούμενα και το νέο της fund, η LAUNCHub Ventures έχει επενδύσει μεταξύ άλλων σε εταιρείες όπως οι GTMHub, FintechOS, Cleanshelf, Office RnD , Giraffe360, Ferryhopper, Fite. 

Επενδύσεις και στην Ελλάδα!

Όπως προαναφέρθηκε, η LAUNCHub Ventures αναζητά επιχειρήσεις που μπορούν να αναπτυχθούν αλλά και παθιασμένους founders σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους Έλληνες founders που θεωρούν ότι πληρούν τα κριτήρια, να μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες εδώ

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία καλωσορίζει την πρώτη ελληνική εταιρεία στο χαρτοφυλάκιό της, τη Ferryhopper. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την πρώτη ελληνική εταιρεία στο χαρτοφυλάκιο μας, τη Ferryhopper. Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα της διαχειρίστηκε την κρίση του COVID-19 είναι υποδειγματικός: άλλαξε τη λειτουργία της σε μια νύχτα, πέρασε όλα τα σενάρια δοκιμών πίεσης, ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της εφαρμογής της για κινητά, βελτίωσε το μάρκετινγκ περιεχομένου της και άλλαξε το επιχειρηματικό της μοντέλο, κάνοντας στροφή στον τοπικό τουρισμό για το 2020.  Απομένει να καθιερωθεί ως η Νο.1 μηχανή κρατήσεων πλοίων στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια» λέει χαρακτηριστικά ο Stanislav Sirakov, Partner της LAUNCHub Ventures.

Έμφαση στην ισότητα

Εκτός από τις νέες επενδύσεις, η LAUNCHub Ventures τονίζει στην ανακοίνωσή της και την προσπάθεια που κάνει προκειμένου να επιτύχει την ισότητα στην ομάδα της, και όχι μόνο. Εξηγεί λοιπόν ότι πρόσφατα πέτυχε την πλήρη ισότητα (50-50) όσον αφορά το φύλο στην ομάδα της, με νέες προσθήκες στελεχών, ενώ τονίζει την πρόθεση της να στηρίξει ιδιαίτερα τις γυναίκες founders.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις