Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deal 14.9 εκατ. ευρώ και “ενοποίηση” στον ευρωπαϊκό χώρο του dating

Η Dating Group, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στη βιομηχανία του dating, με 73 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες στο χαρτοφυλάκιό της, ανακοίνωσε την εξαγορά του Once, μιας κορυφαίας εφαρμογής dating στη Δυτική Ευρώπη, για 14.9 εκατ. ευρώ.

Το Once, το οποίο ιδρύθηκε το 2015, χρησιμοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης για να παρέχει μόλις ένα “ταίρι” την ημέρα σε κάθε χρήστη. Κάθε ζευγάρι έχει 24 ώρες στη διάθεσή του για να συνομιλήσει για να διαπιστώσει αν είναι ταιριαστό. Οι αλγόριθμοι της εφαρμογής εξετάζουν τις πληροφορίες κάθε λογαριασμού, τις προτιμήσεις που έχει ορίσει ο χρήστης και το ιστορικό του προκειμένου να του βρει την ιδανική επιλογή. Για να “βοηθήσουν” τη διαδικασία, οι χρήστες μπορούν από την πλευρά τους να βαθμολογούν κάθε προφίλ, κάνοντας πιο ξεκάθαρες τις προτιμήσεις τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή καθιερώνει ένα πιο “αργό” μοντέλο dating το οποίο εστιάζει στην “ποιότητα” και όχι την “ποσότητα”. Αυτή τη στιγμή, έχει πάνω από 10 εκατ. χρήστες ενώ είναι το κορυφαίο app στην κατηγορία του σε αρκετές χώρες στη δυτική Ευρώπη. Τώρα, το Once εντάσσεται στη Dating Group, με τη Clémentine Lalande, ιδρύτρια και CEO, να συνεχίζει να είναι επικεφαλής.

Σε δηλώσεις της σχετικά με την εξαγορά, η ίδια ανέφερε ότι είναι ενθουσιασμένη τόσο για το γεγονός ότι ο όμιλος εστιάζει στις ποιοτικές, εναλλακτικές γνωριμίες, όσο και γιατί θα της δώσει μεγάλες ευκαιρίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε μια αγορά με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, το να έχουμε έναν τέτοιο συνεργάτη θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την εμβέλειά μας και να επιταχύνουμε τη γεωγραφική μας επέκταση”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις