Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επιχορηγήσεις 328 εκατ. ευρώ σε 1.630 έμπειρους ερευνητές στην Ευρώπη και αλλού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα νέα αποτελέσματα για τις ατομικές υποτροφίες των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA). Συνολικά 1.630 μεταδιδακτορικοί ερευνητές που εργάζονται σε πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, καθώς επίσης στη βιομηχανία και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα χρηματοδοτηθούν με 328 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για επιχορηγήσεις που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020» και χορηγούνται σε άριστους, έμπειρους ερευνητές για να εργαστούν σε έργα σε κάθε ερευνητικό τομέα και παράλληλα να λάβουν κατάρτιση και εποπτεία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους. Οι υπότροφοι θα εργαστούν σε έργα που αντιμετωπίζουν παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η υγεία και η μετανάστευση, ο καρκίνος, οι έξυπνες πόλεις, το έδαφος και οι υγιείς ωκεανοί.

Η εν λόγω πρόσκληση ήταν η τελευταία για ατομικές υποτροφίες MSCA στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020». Οι δράσεις Marie Skłodowska-Curie, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» της ΕΕ, θα παραμείνουν βασικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας, στηρίζοντας άριστους μεταδιδακτορικούς ερευνητές για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας τους και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις