Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον τελευταίο κύκλο επιχειρηματικής καθοδήγησης του MediaMotorEurope

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον τρίτο και τελευταίο κύκλο επιχειρηματικής καθοδήγησης του έργου Media Motor Europe (MME), το οποίο υποστηρίζει ανερχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις (startups/scaleups) που αναπτύσσουν και εξελίσσουν προϊόντα ή υπηρεσίες που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες.

Στόχος του έργου είναι να υποστηριχθούν επιχειρήσεις που είναι σε θέση να δώσουν λύσεις στις πιο σημαντικές προκλήσεις της σημερινής Ευρωπαϊκής βιομηχανίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και να την οδηγήσουν στο μέλλον. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές προκλήσεις αποτελούν η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των ψεύτικων ειδήσεων (fake news), η βελτιωμένη προσβασιμότητα με υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία, η βελτιωμένη αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής (Human-Machine interaction), η καλύτερη προστασία των δεδομένων προσωπικού και μη χαρακτήρα και η μετάβαση σε μια “πληροφοριοστραφή” (data-driven) 4η βιομηχανία μέσων μαζικής ενημέρωσης (Media Industry 4.0).

Στα πλαίσια του ΜΜΕ θα υποστηριχθούν συνολικά 60 νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο. Η προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στους δυο πρώτους κύκλους συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον 160 startups. Μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων από έμπειρα στελέχη όλων των εταίρων της κοινοπραξίας, έχουν επιλεχθεί οι 40 πιο πολλά υποσχόμενες startups, μεταξύ των οποίων και 2 Ελληνικές. Η υλοποίηση των δράσεων του 1ου κύκλου υποστήριξης ολοκληρώθηκαν στο τέλος Φεβρουαρίου 2021, ενώ ο 2ος κύκλος ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. Οι εργασίες του 3ου κύκλου υποστήριξης στις τελευταίες 20 startups που θα επιλεχθούν, θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο και του 2021 και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους.

Η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον 3ο κύκλο επιχειρηματικής καθοδήγησης θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 27/05/2020!

Επιχειρηματικές ομάδες που αναπτύσσουν και εξελίσσουν προϊόντα ή υπηρεσίες με βάση νέες τεχνολογίες σε π.χ. Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Big Data, Advanced UX/UI, Data and Cyber security, Cloud ή άλλες και έχουν ιδέες για το πώς το προϊόν/υπηρεσία τους θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ανάγκες του χώρου των media και της δημιουργικής βιομηχανίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ή τη διάθεση να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο το προϊόν/υπηρεσία τους θα μπορούσε να ταιριάξει σε αυτές μπορούν να προετοιμαστούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο: https://mediamotoreurope.eu/join-us-startups/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις