Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γερμανική Startup σήκωσε χρηματοδότηση-ρεκόρ στην ιστορία των Fintech

Έναν από τους μεγαλύτερους γύρους χρηματοδότησης στην ιστορία του ευρωπαϊκού fintech οικοσυστήματος εξασφάλισε η γερμανική Trade Republic, σηκώνοντας 750 εκατ. δολάρια. Ο γύρος, του οποίου ηγήθηκε η αμερικανική Sequoia, ανεβάζει την αξία της εταιρείας στα 5,3 δισ. δολάρια, από τα 600 εκατ. στα οποία βρισκόταν τον προηγούμενο Απρίλιο.

Η Trade Republic ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται σήμερα στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία έχοντας πάνω από 1 εκατ. χρήστες. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εφαρμογές χρηματιστηριακών επενδύσεων στις περιοχές αυτές και η μεγαλύτερη στη Γερμανία. Παρόλο που δεν αποκαλύπτει τα οικονομικά της αποτελέσματα, δεδομένα που παρουσιάζει το Sifted δείχνουν ότι η εταιρεία έχει αναπτυχθεί ραγδαία τον τελευταίο χρόνο και έχει πλέον μπει δυναμικά στο οικοσύστημα το οποίο περιλαμβάνει μεγάλους παίκτες όπως η Revolut, η eToro και η Freetrade.

Αυτό αποδεικνύεται και από την συμμετοχή της Sequoia με πλειοψηφικό ποσοστό στην επένδυσή της. Η Sequoia είναι ένα τεράστιο αμερικανικό VC το οποίο έχει στο χαρτοφυλάκιό της εταιρείες όπως η Google και η Apple. Είναι επίσης μία από τους επενδυτές της Robinhood, της αμερικανικής εφαρμογής επενδύσεων πάνω στην οποία η Trade Republic έχει βασιστεί, γεγονός που δείχνει ότι έψαχνε ένα ευρωπαϊκό “ισοδύναμο” παίκτη. Βέβαια, εδώ υπάρχουν ενστάσεις καθώς πριν την πανδημία η Robinhood σχεδίαζε να έρθει Ευρώπη και η επένδυση της Sequoia σε ένα “ανταγωνιστικό προϊόν” για πολλούς είναι περίεργη αν όχι κατακριτέα.

Πέρα από το συγκεκριμένο VC, στον γύρο συμμετείχαν οι επίσης αμερικανικές TCV και Thrive όπως και οι υφιστάμενοι επενδυτές Creandum, Accel, Project A και το Founders Fund του Peter Thiel. Επίσης, η Sino, μια εταιρεία που είχε υποστηρίξει την Trade Republic από τα πρώτα της βήματα, “εξαργύρωσε” 150 εκατ. δολάρια σε μια δευτερεύουσα πώληση μετοχών, που ανέβασε την αξία της συμφωνίας αυτής στα 900 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για ένα ασύλληπτο ποσό, το οποίο αναμένουμε να δούμε πώς θα αξιοποιήσει η Fintech και αν θα καταφέρει να φανεί αντάξια των προσδοκιών – και των ανταγωνιστών της.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις