Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Robinhood: Το Dogecoin “πίσω” από το 34% των εσόδων από κρυπτονομίσματα

Η γνωστή εφαρμογή χρηματιστηριακών επενδύσεων Robinhood, αποκάλυψε στο πλαίσιο της IPO της, ότι το 34% των προερχόμενων από κρυπτονομίσματα εσόδων της το πρώτο τρίμηνο του 2021 προήλθε από το Dogecoin!

Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 από τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς Billy Markus, και Jackson Palmer οι οποίοι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα σύστημα πληρωμών, περισσότερο για πλάκα, εμπνεόμενοι από το δημοφιλές meme Doge. Για πολλά χρόνια βρισκόταν στην αφάνεια ωστόσο το 2021 αποτελεί κατέγραψε μια πορεία – ρεκόρ, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον… Elon Musk.

Ο Musk αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για την άνευ προηγουμένου ανάπτυξη του dogecoin, το οποίο υποστηρίζει σθεναρά τους τελευταίους μήνες με αλλεπάλληλα tweet, αποδεικνύοντας την τεράστια επιρροή του στις νέες τάσεις της τεχνολογίας.

Επιστρέφοντας στη Robinhood, τα έσοδά της από το Dogecoin την προαναφερόμενη περίοδο αντιστοιχούν στο 6% των συνολικών της εσόδων, ενώ τα κρυπτονομίσματα συνολικά φτάνουν στο 17%.  Σημειώνεται ότι η εταιρεία, βγάζει χρήματα από τα κρυπτονομίσματα, κρατώντας ένα μερίδιο από τις συναλλαγές των πελατών της, τους οποίους προσελκύει με τις πιο “ανταγωνιστικές τιμές”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις