Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΣΕΒ: 11 καταξιωμένες startups στο τέταρτο εργαστήριο Innovation Ready

Το εργαστήριο είχε τίτλο «Το μέλλον των τροφίμων: Πως η τεχνολογία αλλάζει τα συστήματα παραγωγής».

O ΣΕΒ έχοντας την πεποίθηση ότι η καινοτομία συνιστά μοχλό δημιουργίας προστιθέμενης αξίας, εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και βρίσκεται στον πυρήνα της επιχειρηματικής ανάπτυξης οργάνωσε την τέταρτη θεματική εκδήλωση “Innovation Ready” την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021.

Το matchmaking εργαστήριο με τίτλο «Το μέλλον των τροφίμων: Πως η τεχνολογία αλλάζει τα συστήματα παραγωγής». οργανώθηκε από τον Τομέα Καινοτομίας του ΣΕΒ. Eκπρόσωποι της βιομηχανίας και επιχειρήσεων διάφορων παραγωγικών κλάδων, καθώς και μέλη της κοινότητας των Innovative Greeks, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με ισχυρές πατέντες και ώριμες νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στον χώρο των καινοτόμων τεχνολογιών αγροδιατροφής.

Οι 11 καταξιωμένες νεοφυείς εταιρείες στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας και Έντασης Γνώσης, Advanced Intelligent Robotics (Airbots), Agritrack, Centaur Analytics, CityCrop Automated Indoor Farming, Wikifarmer, PlasmaGroup ΙΝΝ/ NCSR “Demokritos” και στον τομέα του Τροφίμου του Μέλλοντος Biocos, EdenCore, Mobase, Natural Food Additives, Institute of Biosciences & Applications/ NCSR “Demokritos”, περιέγραψαν τις συνεργασίες που αναζητούν από τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους απευθύνονται.

Μιλώντας στην έναρξη του εργαστηρίου, η Διευθύντρια Τομέα Καινοτομίας του ΣΕΒ, Μάγκυ Αθανασιάδη επισήμανε πως: «Το μέλλον της τροφής αναμένεται ότι θα εξαρτάται από τεχνολογίες που θα επιτρέπουν την παραγωγή περισσότερων τροφίμων με λιγότερους πόρους. Η βιοτεχνολογία αναμένεται να συμβάλει στην επιτάχυνση των εξελίξεων. Ταυτόχρονα αναδεικνύονται σημαντικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες που δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο του τροφίμου, αλλά επεκτείνονται και στα υπόλοιπα συνθετικά μέρη της αλυσίδας αξίας, όπως είναι για παράδειγμα οι Α’ ύλες, η συσκευασία και η μεταφορά των τροφίμων».

Τα εργαστήρια Innovation Ready πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δράσεων του ΣΕΒ για την αμφότερη ενίσχυση των startups και της καινοτομικής ικανότητας των ελληνικών επιχείρησεων.

Δείτε εδώ το βίντεο του εργαστηρίου, το πρόγραμμα και πληροφορίες για τις εταιρείες που συμμετείχαν.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις