Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

7 διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας & καινοτομίας που “τρέχουν” μέσα στον Αύγουστο

Πρόλαβε τις προθεσμίες!

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να καταστρώσεις τα σχέδια της μελλοντικής σου επιχείρησης ή να αναπτύξεις την ιδέα με την οποία “παλεύεις” τόσο καιρό;

Τώρα που οι ρυθμοί της καθημερινότητας πέφτουν, οι υποχρεώσεις μειώνονται και όλοι ταξιδεύουν – πραγματικά ή και νοητά – είναι ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα, να ερευνήσεις τις επιλογές σου και να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται για να φτάσεις εκεί που θες.

Λέγοντας ευκαιρίες, εννοούμε φυσικά και τους διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που “τρέχουν” μέσα στον Αύγουστο και μπορούν να σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι. Δες τους παρακάτω, βρες αυτόν που σου ταιριάζει κα πρόλαβε την προθεσμία!

1.12ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε μέσα στον Ιούλιο την έναρξη του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών, βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Οι πρωτότυπες προτάσεις, που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 12ου Διαγωνισμού, θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:

1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα (fintech, deeptech, technology, τουρισμός, υγεία, κ.α)
2. Περιβάλλον και τεχνολογία (Ενέργεια, κλιματική αλλαγή, αγροδιατροφή κ.α)
3. Πολιτισμός και τεχνολογία (πολιτιστική και κοινωνική επιχειρηματικότητα κ.α)

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ. Για να υποβάλετε την πρότασή σας στο 12ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ. Η προθεσμία λήγει την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 στις 15:00μμ.

2.Bayer Grants4Ag

Στα μέσα Ιουλίου, η Bayer ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις υποψηφίων για το φετινό πρόγραμμα Grants4Ag, το οποίο προσφέρει οικονομική και επιστημονική στήριξη σε ερευνητές προκειμένου να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να δώσουν καινοτόμες λύσεις σε προκλήσεις έρευνας και ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο. Φέτος, οι συμμετέχοντες του Bayer Grants4Ag καλούνται να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην ανάπτυξη ενός πιο βιώσιμου συστήματος παραγωγής τροφίμων.

Το πρόγραμμα Grants4Ag της Bayer δεν απαιτεί την υποβολή λεπτομερών στοιχείων από τους υποψηφίους, και παράλληλα τους επιτρέπει να διατηρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα για οτιδήποτε προκύψει από την έρευνά τους. Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, το οποίο συνήθως κυμαίνεται μεταξύ €5.000 και €15.000, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με έναν επιστήμονα της Bayer ο οποίος θα αξιολογήσει και θα προσφέρει καθοδήγηση κατά την υλοποίηση του project.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021.  Περισσότερες λεπτομέρειες για τις πιο δημοφιλείς λύσεις του προγράμματος, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης και τους κανόνες υποβολής προτάσεων είναι διαθέσιμες εδώ.

3.Διαγωνισμός γυναικείας επιχειρηματικότητας από Viber & Womanitee

To Womanitee διοργανώνει τον 1ο του διαγωνισμό γυναικείας επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τη Rakuten Viber και τον Enneas. Ο διαγωνισμός έχει για στόχο να υποστηρίξει γυναίκες με επιχειρήσεις, προσφέροντας 3 έπαθλα που περιλαμβάνουν δωρεάν εργαλεία μάρκετινγκ μέσα στην πιο δημοφιλή εφαρμογή μηνυμάτων στην Ελλάδα, το Viber. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν τόσο γυναίκες που επιχειρούν ήδη όσο γυναίκες που ετοιμάζονται να επιχειρήσουν.

Ο Διαγωνισμός υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Βιοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πλαίσιο της προώθησης του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 5 για «Επίτευξη ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών» Η διαδικασία και οι όροι συμμετοχής βρίσκονται στο www.womanitee.solutions. Η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου.

4. 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας του ΥΠΕΘΑ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα της Άμυνας “Defence Innovation Challenge”, με θέμα την Καινοτομία στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation). Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάδειξη, προβολή και επιβράβευση καινοτόμων ιδεών που θα προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της Άμυνας, στηρίζοντας παράλληλα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι ιδέες μπορεί να προέρχονται τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από ομάδες:

α. Εν ενεργεία στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων
β. Νέων επιστημόνων και ερευνητών, επιστημονικού προσωπικού και φοιτητών των Ερευνητικών Κέντρων και Ανωτάτων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ, ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ) της χώρας,
γ. Προσωπικού μικρομεσαίων και startup επιχειρήσεων της χώρας με δραστηριότητα στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δυνατή εμε την υποβολή πρότασης στη διαγωνιστική διαδικασία, στον σύνδεσμο http://defenceinnovation.gr/. Η προθεσμία λήγει στις 15 Αυγούστου.

5. BASF Innovation Hub 2021

Η BASF, κορυφαία χημική βιομηχανία στον κόσμο, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, διοργανώνει τον διαγωνισμό καινοτομίας Innovation Hub 2021 και αναζητά καινοτόμες ιδέες που συμβάλλουν σε καθαρές τεχνολογίες και στοχεύουν σε μία αειφόρο ανάπτυξη.

Η καλύτερη καινοτομία ή Startup ιδέα θα βραβευτεί σε εθνικό επίπεδο με το ποσό των 2.500 ευρώ μεικτά. Επίσης, θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει στο Μεγάλο Τελικό και να έχει τη δυνατότητα να κερδίσει επιπλέον 5.000 ευρώ μεικτά, σε περίπτωση που αναδειχτεί νικήτρια του Μεγάλου Τελικού.

Στον Μεγάλο Τελικό θα συμμετέχουν οι νικητές από την Αυστρία και την Ουγγαρία (κοινή συμμετοχή), τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη Σερβία και τη Σλοβενία (κοινή συμμετοχή), τη Βουλγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία (κοινή συμμετοχή), την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

6. 7ος Επιχειρηματικός Διαγωνισμός Ε.Α.Π. «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες»

Το Γραφείο Διασύνδεσης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Μάνατζμεντ και Δημοσίας Διοίκησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, διοργανώνουν τον 7ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» για το έτος 2021. Ο επιχειρηματικός διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές/τριες, απόφοιτους/ες κάθε προγράμματος και βαθμίδας σπουδών, αλλά και σε άτομα τα οποία απασχολούνται ενεργά σε ερευνητικούς τομείς και προγράμματα του ΕΑΠ.

Βασική αποστολή του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ως εναλλακτική επαγγελματική ενασχόληση, στο χώρο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, παρέχοντας ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Τα υπό κατάθεση και αξιολόγηση επιχειρηματικά σχέδια, θα πρέπει να ακολουθούν τους επιχειρηματικούς άξονες:

α) της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας,
β) της εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη
γ) της καινοτομίας στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Κλάδο- powered by MOSAIC»

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

7. Διαγωνισμός για Startups από Elevate Greece και Pfizer

Το Elevate Greece και το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, διοργανώνουν έναν διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις με επίκεντρο τον ασθενή. Ο διαγωνισμός αναζητά την πιο καινοτόμο ψηφιακή λύση για την υποστήριξη της Εγγραμματοσύνης σε Θέματα Υγείας, που να ανταποκρίνεται σε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα ζητούμενα:

  • Εκπαίδευση, επιμόρφωση και ενδυνάμωση των ασθενών με αξιόπιστες και σωστές πληροφορίες για την υγεία (π.χ. εντοπισμός ψευδών ειδήσεων και ψευδών ισχυρισμών, πλοήγηση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κ.λπ.)
  • Υποστήριξη και βελτίωση της επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας με τους ασθενείς και τους φροντιστές (π.χ. μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της επικοινωνίας, διασφάλιση της μεταφοράς των σωστών πληροφοριών με τον κατάλληλο τρόπο κ.λπ.)
  • Βελτίωση και ενδυνάμωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων ασθενών
  • Υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα την υγεία τους στο σπίτι, στην κοινότητα ή στην εργασία τους.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε νεοφυείς επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο μητρώο του Elevate Greece. Τα οφέλη για τους νικητές είναι ένα έπαθλο 20.000 ευρώ, η προώθηση της εταιρείας τους και η διερεύνηση πιθανών συνεργασιών με τη Pfizer. Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή έως τις 20 Αυγούστου, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις