Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Adobe εξαγοράζει την Startup Frame.io για 1,3 δισ. δολάρια

Η Startup κατασκευάζει λογισμικό συνεργασίας βίντεο, για περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της Adobe σε συνέντευξή του.

H εξαγορά της Frame.io θα φέρει περισσότερες δυνατότητες στο Creative Cloud της Adobe, το οποίο στεγάζει το Adobe Photoshop και το Illustrator, δήλωσε ο Scott Belsky, διευθύνων σύμβουλος προϊόντων της Adobe και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Creative Cloud.

O Belsky δήλωσε ότι η Adobe ήθελε να αγοράσει Frame.io με έδρα τη Νέα Υόρκη, αφού συνειδητοποίησε ότι οι πελάτες της το χρησιμοποιούσαν με τη σουίτα προϊόντων της Adobe. Η Adobe εξέτασε το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τα δικά της εργαλεία για να διευκολύνει τις ομάδες να επεξεργάζονται βίντεο μαζί, αλλά τελικά αποφάσισε να αγοράσει Frame.io αντ ‘αυτού.

Η Frame.io έχει πελάτες όπως ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, πρακτορεία ΜΜΕ και μεγάλα brands, δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Έμερι Γουέλς. Ο Γουέλς και ο συνιδρυτής Τζον Τράβερ θα ενταχθούν στην Adobe μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, η οποία αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021 της Adobe.

H Frame.io ξεκίνησε το 2015, λίγα χρόνια αφότου οι ιδρυτές της κατέληξαν στην ιδέα για την εταιρεία και έχει χρηματοδοτηθεί από την Insight Partners και την Accel.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις