Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Health και EIC συνεργάζονται για την προώθηση καινοτόμων λύσεων υγείας

Το πρόγραμμα “EIT-EIC CollabPilot” θα επιδιώξει τη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των δύο οργανισμών με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής καινοτομίας και των πρωτοποριακών τεχνολογιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

To EIT Health ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος ‘Bridgehead’ για health Startups που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (Bridgehead Call for EIC Ventures), στην πρώτη παρουσίαση για την πρόσφατη πιλοτική τους συνεργασία.

Το πρόγραμμα “EIT-EIC CollabPilot” θα επιδιώξει τη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των δύο οργανισμών με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής καινοτομίας και των πρωτοποριακών τεχνολογιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης . Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του Horizon 2020 με ένα εκατομμύριο ευρώ και συντονίζεται από το EIT Health. Ένα βασικό στοιχείο θα είναι να δοθεί η δυνατότητα στις πιο ελπιδοφόρες νεοσύστατες επιχειρήσεις να μετακινούνται εύκολα μεταξύ επιλεγμένων προγραμμάτων EIT Health και EIC χωρίς καθυστέρηση και επομένως να βρίσκουν την καλύτερη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες και τις ευκαιρίες τους. Εμβληματικά προγράμματα EIT Health, συμπεριλαμβανομένων των Bridgehead, Gold Track kai Bootcamps, θα προσφερθούν σε επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το EIC στο πλαίσιο της συνεργασίας.

“Είμαστε χαρούμενοι που η πιλοτική συνεργασία EIT (European Institute of Innovation and Technology)  και EIC (European Innovation Council) ανοίγει τα φτερά της μέσω τριών νέων χρηματοδοτούμενων έργων Horizon 2020, μεταξύ των οποίων είναι το “EIT-EIC CollabPilot” που συντονίζεται από το EIT Health. Η συνεργασία θα δώσει την ευκαιρία να δοκιμαστούν οι συνέργειες μεταξύ οργανισμών και προγραμμάτων, να βοηθήσει η ανταλλαγή ιδεών, να υποστηριχθούν οι καλύτεροι innovators και επιχειρηματίες και να προσεγγιστούν τοπικές κοινότητες καινοτομίας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το EIT Health”, δήλωσε ο Jean-David Malo, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας.

Το πρόγραμμα Bridgehead, το οποίο είναι πλέον στο τέταρτο έτος, υποστηρίζει Startup επιχειρήσεις που έχουν αποδείξει την αξιοπιστία της λύσης που προσφέρουν σε μία ή περισσότερες εγχώριες αγορές για επέκταση σε νέες διεθνείς αγορές. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι Startup επιχειρήσεις κερδίζουν χρηματοδότηση και καθοδήγηση από μέλη του πιστοποιημένου δικτύου κορυφαίων accelerators, incubators ή clusters του EIT Health, που προσφέρουν συμβουλές όσον αφορά στην δυνατότητα υλοποίησης εντός των στοχευμένων αγορών και ανοίγουν τις σωστές πόρτες για τη δημιουργία και ανάπτυξη διασυνοριακών επιχειρήσεων.

Το EIT Health έχει τεράστια εμπειρία στην υποστήριξη Startup επιχειρήσεων ειδικά στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και ένα μεγάλο δίκτυο το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει. Υποστηρίζοντας τόσο τις startup εταιρείες που ανακαλύφθηκαν από το EIT Health και το EIC, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι καλύτεροι έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται-είτε πρόκειται για χρηματοδότηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, σχέσεις με επενδυτές ή γνώσεις και επαφές για να ανέβουν κλίμακα και εκτός της χώρας καταγωγής τους. Η συνεργασία μεταξύ του EIT Health και του EIC θα βοηθήσει την επιτάχυνση των ευρωπαϊκών startup επιχειρήσεων με όλους τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους μας. Ξεκινάμε σιγά στην πιλοτική φάση, υποστηρίζοντας 28 startups μέσω του Bridgehead και αργότερα με άλλα δημοφιλή προγράμματα μας, συμπεριλαμβανομένων των Gold Track και Bootcamps,ελπίζουμε να επεκταθούμε στο μέλλον.” δήλωσε ο Kurt Höller, Διευθυντής Δημιουργίας Επιχειρήσεων, EIT Health.   

Υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις για τις Startup εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης ώστε να μπορούν να “ανεβάσουν” τις επιχειρήσεις τους διεθνώς σε ένα περίπλοκο και ελεγχόμενο περιβάλλον. Η αγορά υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι πολύ κατακερματισμένη, πράγμα που σημαίνει ότι οι startups δεν μπορούν εύκολα να μεταφέρουν αυτό που λειτούργησε καλά σε μια αγορά απευθείας σε άλλη εξαιτίας των πολύ διαφορετικών τοπικών κανονισμών, πληρωτών και συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη McKinsey & Company δείχνουν ότι ενώ η Ευρώπη παράγει το 36 % όλων των χρηματοδοτούμενων Startup, δημιουργεί μόνο το 14 % των μονόκερων του κόσμου.  Η χρηματοδότηση, η τεχνογνωσία, οι πόροι και οι επαφές είναι όλα ζωτικής σημασίας για τη συμβολή στην πιθανή επιτυχία των startup επιχειρήσεων υγειονομικής περίθαλψης και στην δυνατότητα να ανέβουν κλίμακα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις