Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut σχεδιάζει να ενταχθεί στην αγορά buy now pay later

Μπαίνοντας δυναμικά στον ανταγωνισμό με την Klarna.

Η Revolut σχεδιάζει να επεκταθεί στην αγορά buy now, pay later ανταγωνιζόμενη την Klarna, σύμφωνα με την Evening Standard. Ο Nikolay Storonsky, ιδρυτής και CEO της Revolut, δήλωσε ότι η εταιρεία του εργάζεται πάνω σε ένα checkout και στη δυνατότητα να επιτρέπει στους πελάτες της να κατανέμουν το κόστος οποιασδήποτε αγοράς που πραγματοποιείται με τη χρήση των καρτών της.

Ωστόσο, η λειτουργία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και είναι πιθανό να δοκιμαστεί μόνο το 2022 σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές. Η υπηρεσία θα ενεργοποιείται με ένα κουμπί και η κάρτα θα μετατρέπεται σε προϊόν buy now pay later.

Αντί να γίνονται δηλαδή πληρωμές προκαταβολικά, οι καταναλωτές θα μπορούν να τις σπάσουν σε δόσεις, κάτι που θα επιδιώξει να πετύχει η Revolut σε μια ανταγωνιστική αγορά, ώστε να προσφέρει αυτό που οι περισσότεροι ανταγωνιστές της δεν παρέχουν.

Μια σχετική έκθεση της FCA που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος ανέφερε ότι υπήρχε ωστόσο σημαντική πιθανότητα να ζημιωθούν οι καταναλωτές, επισημαίνοντας τις ανησυχίες σχετικά με τους ελέγχους οικονομικής πρόσβασης και την πιθανότητα κρυφών χρεώσεων.

Μιλώντας για “επείγουσα ανάγκη ρύθμισης όλων των προϊόντων BNPL”, ο προβληματισμός που επικρατεί αφορά στο ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρεωθούν κατά λάθος, επειδή δεν μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις αγορές που έχουν κάνει, συχνά μέσω πολλών διαφορετικών παρόχων.

Επίσης, αρκετοί άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως τα διαφορετικά προϊόντα που προσφέρουν οι εταιρείες σε άτοκες δόσεις έναντι πιστώσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαχειριστούν τις αποπληρωμές ή να μη συνειδητοποιούν εγκαίρως ότι θα πρέπει να πληρώσουν τόκους για τις αγορές τους.

Τα σχέδια της Revolut να εισέλθει στην αγορά έρχονται μόλις λίγους μήνες αφότου έγινε η πολυτιμότερη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας στην ιστορία της Βρετανίας. Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αποτίμησαν την επιχείρηση στα 33 δισ. δολάρια στο πλαίσιο ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 800 εκατ. δολαρίων τον Ιούλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις