Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SoftBank επενδύει σε εταιρεία robotics που εξυπηρετεί τη Foxconn

Η Agile Robots μετά τα νέα κεφάλαια θα αποτιμάται πια στο 1 δισ.

Η SoftBank ηγείται ενός γύρου χρηματοδότησης 220 εκατ. δολαρίων, επενδύοντας στην Agile Robots, μια Startup με έδρα το Μόναχο και το Πεκίνο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται από πηγές του The Information ότι τα συστήματα της θα αναπτυχθούν από την Foxconn, τον κατασκευαστή των iPhones, για να βοηθήσουν στη δημιουργία των smartphones.

Μετά την άντληση κεφαλαίων, η Agile Robots αναμένεται να αξίζει περίπου 1 δισ. δολάρια. Αυτό σε μια περίοδο που οι αρχές στην Κίνα εντείνουν τον έλεγχο των τοπικών τεχνολογικών εταιρειών. Ειδικά, η SoftBank έχει πληγεί πολύ από την εν λόγω αυστηροποίηση, ως μεγάλος επενδυτής στις κινεζικές εταιρείες Didi Global και Full Truck Alliance.

Παρόλο που ο ρυθμιστικός περιορισμός έχει καταστείλει τις προσδοκίες του ομίλου SoftBank σχετικά με τις αποδόσεις, η θέση του στην Κίνα παραμένει αμετάβλητη, αφού εξακολουθεί να φέρει μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες, σύμφωνα με τον Navneet Govil, οικονομικό διευθυντή του Vision Fund.

Τον Αύγουστο, ο ιαπωνικός όμιλος ανακοίνωσε πτώση 39% στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη του για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, καθώς υπέστη ζημίες ύψους 6,3 δισ. δολαρίων από εννέα επενδύσεις του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις