Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ray Dalio: Το ρυθμιστικό πλαίσιο θα βάλει στοπ στην επιτυχία του bitcoin

Αν το bitcoin επικρατήσει όλο και κάποια αρχή θα σταματήσει την ανεξέλεγκτη πορεία του.

Ο Ray Dalio, ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, Bridgewater Associates, πιστεύει ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα αναλάβουν τελικά τον έλεγχο του bitcoin, εάν το κρυπτονόμισμα έχει τόση μεγάλη επιτυχία. Ο Dalio πρόσθεσε βέβαια ότι το bitcoin δεν έχει εσωτερική αξία, άρα θεμελιώδη και αντικειμενική αξία ως περιουσιακό στοιχείο.

Ο Dalio δήλωσε σε εκπομπή του CNBC κατά τη διάρκεια του συνεδρίου SALT στη Νέα Υόρκη ότι αν όντως το bitcoin είναι τόσο επιτυχημένο, θα το τερματίσουν επειδή έχουν τα μέσα να το κάνουν. Τα ρυθμιστικά όργανα των ΗΠΑ έχουν εντείνει την εποπτεία τους στο ρευστό χώρο των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς οι εξελίξεις στις κερδοσκοπικές αγορές άρχισαν να προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Gary Gensler, δήλωσε ότι η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Wall Street εργάζεται για τη δημιουργία ενός συνόλου κανόνων με σκοπό την προστασία των επενδυτών μέσω της καλύτερης ρύθμισης των χιλιάδων νέων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και νομισμάτων.

Παρά την έντονη μεταβλητότητα του, το bitcoin σημείωσε γενικά μεγάλη επιτυχία το τελευταίο διάστημα. Το ψηφιακό νόμισμα έχει υπέρ τετραπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες, έχοντας φτάσει σε αξία τα 47.500 δολάρια. Ειδικά στις αρχές του 2021, είχε στο υψηλότερο επίπεδο του με πάνω από 60.000 δολάρια.

Ο Dalio ανέφερε ότι από τη μια το Ελ Σαλβαδόρ αναλαμβάνει την πλήρη εφαρμογή του, από την άλλη η Ινδία και η Κίνα το ξεφορτώνονται σιγά σιγά, και στις ΗΠΑ αρχίζουν να συζητούν για το πώς θα το ρυθμίσουν και αν θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα. Ωστόσο, η Ινδία αναμένεται να προτείνει νόμο για την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων και την επιβολή κυρώσεων σε όσους προχωρούν στην εξόρυξη του και τους εμπόρους. Η Κίνα έχει επίσης αρχίσει να καταστέλλει τις αγορές κρυπτονομισμάτων, διατάσσοντας τους miners να διακόψουν τις δραστηριότητες τους.

Παρόλα αυτά, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής διευκρίνισε ότι το bitcoin αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση αντί για μετρητά, ή έναντι άλλων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων.

Το bitcoin συνιστά μια δυνατότητα και αντιστοιχεί σε ένα ορισμένο ποσό χρημάτων σε μορφή bitcoin, συμπλήρωσε ο ίδιος. Πρόκειται για ένα επίτευγμα βάσει προγραμματισμού που μπορεί να εξελιχθεί σε βάθος χρόνου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις