Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Women Do Business προτείνει δράσεις για την Ισότητα των Φύλων

Στο πλαίσιο της δημοσίας ηλεκτρονικής διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 που έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ομάδα του Women Do Business παρουσίασε μια σειρά προτάσεων, μερικές από τις οποίες έγιναν δεκτές και θα ενταχθούν στο πεδίο των ενεργειών που σκοπεύουν να κάνουν.

Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός συνεκτικού πλαισίου πολιτικών δράσεων σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Τις προτάσεις αυτές προώθησαν από τα Μέλη & τους Συνεργάτες της Δ.ΕΠ.ΙΣ (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας), στην Π.ΕΠ.ΙΣ. (Περιφερειακή) Κρήτης, με σκοπό τη συμβολή και τη διαφύλαξη της ισότητας των δύο φύλων.

Στη συνέχεια, κατατέθηκαν και αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο διαβουλεύσεων για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο διαρθρώνεται σε τέσσερις άξονες προτεραιότητας για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης – ενδοοικογενειακής βίας, την ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων/ηγετικούς ρόλους, την ισότιμη ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας και τέλος την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε τομεακές πολιτικές.

Αναλυτικά, το Women Do Business πρότεινε τα εξής:  

  • Ενημέρωση για τη σημασία του ορισμού «γυναικοκτονία» & υποχρεωτική αναφορά από τα ΜΜΕ, την αστυνομία και τους σχετικούς φορείς. 
  • Ενημέρωση και δράσεις με συγκεκριμένη συχνότητα σε σώματα ασφαλείας, σε δημοσίους υπάλληλους από σχετικούς φορείς, για την έμφυλη & ενδοοικογενειακή βία. Τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης και της συμπεριφοράς ως προς το θύμα και το ανάλογο σχέδιο δράσης για την άμεση προστασία του.   
  • Δημιουργία εξειδικευμένου τμήματος στην αστυνομία για την ενδοοικογενειακή βία, με παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού-ης λειτουργού.
  • Ενημέρωση των αντρών που βρίσκονται σε κέντρα λήψης αποφάσεων για τη σημασία και τα οφέλη της συμπερίληψης γυναικών σε αντίστοιχες θέσεις. Παράθεση μελετών και «ασκήσεων» για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δυο φύλων στον επαγγελματικό χώρο.
  • Εκπαίδευση των γυναικείων οργανώσεων και συνεταιρισμών γύρω από την οργάνωση, την βιωσιμότητα  και την δημιουργία δράσεων με αντίκτυπο.
  • Εκπαίδευση γυναικών επιχειρηματιών για ηγετικούς/συντονιστικούς ρόλους για την προώθηση τοπικών προϊόντων.
  • Ενίσχυση των ΚΟΙΝΣΕΠ, και των κοινωνικών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της γυναικείας ανεργίας.
  • Έρευνα – καταγραφή αόρατης – μη αμειβόμενης εργασίας
  • Καμπάνιες ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης φορέων σε Δημόσιους Υπαλλήλους, Περιφέρεια και αγροτικές περιοχές. 

Η Women Do Business, στηρίζει πάντοτε τις δράσεις που προάγουν τη γυναικεία ενδυνάμωση και συμβάλουν στην καταπολέμηση περιοριστικών πεποιθήσεων για τη θέση της γυναίκας. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις