Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός για Startups

Ο διαγωνισμός καινοτομίας του κέντρου επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σε συνδιοργάνωση με το WMF! Festival (Ιταλία) με υποστήριξη της HELEXPO και του ΕΒΕΘ, απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και ομάδες καινοτόμων ιδεών που όμως ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. 

Θα βραβευτούν οι 15 ομάδες οι οποίες θα συμμετάσχουν στο περίπτερο 15 της έκθεσης Beyond στη Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ από 14-16/10/2021

Οι 15 νικήτριες ομάδες, θα διαγωνισθούν εκ νέου στα πλαίσια της έκθεσης στις 16/10/2021 με παρουσία κοινού και διαδυκτιακή συμμετοχή που θα αποτελείται από επιχειρηματικούς παράγοντες, εκπροσώπους επενδυτικών εταιριών και business angels. Οι τρείς νικήτριες ομάδες θα συμμετέχουν στο παγκόσμιο συνέδριο του WMF! Festival που πραγματοποιείται στο Rimini της  Ιταλίας τον Ιούνιο του έτους 2022, με δυνατότητα παρουσίασης της ιδέας σε διεθνή διαγωνισμό και κοινό. 

Συνεπώς, ο διαγωνισμός θα έχει τις ακόλουθες φάσεις: 

  • Αξιολόγηση των προτάσεων με ανακοίνωση των 15 νικητριών ομάδων στις 01/10/2021
  • Παρουσία στην έκθεση BEYOND στη Θεσσαλονίκη από 14/10/2021 έως 16/10/2021 των πρώτων 15 ομάδων. Στις 16/10 οι ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε εκδήλωση εντός της έκθεσης και θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή οι πρώτες τρεις.

Η ιδέα θα κριθεί με βάση το αντικείμενο (προϊόν/υπηρεσία), τα χαρακτηριστικά καινοτομίας που διαθέτει, την ομάδα, το επίπεδο ωριμότητας και το revenue model. 

Η παρουσίαση της ιδέας θα γίνει στην αγγλική γλώσσα και οι κριτικές επιτροπές των ανωτέρω σταδίων, θα αποτελούνται από Έλληνες και Ιταλούς εμπειρογνώμονες του οικοσυστήματος της καινοτομίας. 

Για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία επικοινωνήστε με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] (Τηλ. 2310947744, Marco Della Puppa). 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις