Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το TikTok ξεπέρασε το 1 δισ. χρήστες

Η εφαρμογή είναι η μόνη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο σε ένα σχετικά μικρό διάστημα.

Το TikTok ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το 1 δισ. μηνιαίους χρήστες, από 788 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η διάσημη εφαρμογή βίντεο εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια των lockdowns. 

Συγκεκριμένα, μόνο οι συνολικές λήψεις για τις εφαρμογές ByteDance, συμπεριλαμβανομένου του Douyin/TikTok, ανέρχονται σε 3,2 δισ., με νέους χρήστες να προστίθενται συνεχώς στη βάση του. Το TikTok βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 1η θέση στις ΗΠΑ στις εφαρμογές iPhone και στην τρίτη θέση στο iPad στην κατηγορία ψυχαγωγίας.

Μάλιστα, φέτος τον Αύγουστο, η εφαρμογή έβγαλε 23 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και έφτασε τα 12 εκατ. downloads παγκοσμίως για το μήνα σε iOS Το 2020, η ByteDance είχε έσοδα ύψους 34,3 δισ. δολαρίων. Τα μικτά κέρδη της ανήλθαν σε 19 δισ. δολάρια – αύξηση 93% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Επισημαίνεται ότι η ByteDance – η μητρική εταιρεία του TikTok – αποτιμήθηκε επίσης στα 425 δισ. δολάρια τον Ιούνιο. Πρόκειται άλλωστε για μία από τις ελάχιστες πλατφόρμες που κατόρθωσαν να αγγίξουν σε ένα τόσο άμεσο διάστημα ένα τέτοιο τεράστιων διαστάσεων κοινό. 

Ιδίως το γεγονός ότι δεν ανήκει σε άλλους κολοσσούς του κλάδου όπως το Instagram στο Facebook, καθιστά το μέγεθος αυτό διπλά επιτυχημένο. Το TikTok πέτυχε τον αριθμό αυτό των χρηστών μέσα σε μια πενταετία την ίδια στιγμή που άλλες πλατφόρμες χρειάστηκαν περίπου μια δεκαετία για να το καταφέρουν αυτό. 

Η εφαρμογή έχει ήδη υπερβεί το όριο και στο πόσοι χρήστες “κατεβάζουν” την εφαρμογή αλλά και στο χρόνο που περνούν σε αυτή συγκριτικά με το Youtube.  Από τους έφηβους μέχρι τους ενήλικους, το TikTok εδραιώθηκε σε ένα ευρύτερο κοινό σπάζοντας συνέχεια ρεκόρ και ξεπερνώντας σε ανταγωνισμό κάθε άλλη αντίστοιχη εφαρμογή. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις