Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας στον τραπεζικό τομέα θα εξαφανιστούν τα επόμενα 5 χρόνια

Οι αναλυτές της Wells Fargo προβλέπουν ότι πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας στον τραπεζικό τομέα θα μπορούσαν να εκτοπιστούν από την τεχνολογία μέσα στην επόμενη πενταετία. 

Η τράπεζα απέστειλε στους πελάτες της μια έκθεση 110 σελίδων, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τις πιθανές επιπτώσεις της ψηφιοποίησης στη Wall Street και τους εργαζομένους της, με βάση το Bloomberg. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο CEO της Wells Fargo Mike Mayo προέβλεψε ότι τα 2/3 των θέσεων εργασίας στο back-office και το 1/3 των ρόλων στο front-office είναι πιθανότερο να επηρεαστούν. 

“Οι προγραμματιστές είναι οι νέοι τραπεζίτες”, δηλώνεται από τον ίδιο. Αυτές τείνουν να είναι υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις, οπότε ενώ οι τράπεζες μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων, δεν ελαχιστοποιούν τις αμοιβές τους τόσο γρήγορα. 

Σημειώνοντας ότι οι εργασίες στο back-office παραμένουν μια δύσκολη δουλειά, ο Mayo αναφέρει ότι κάποιες θα υποκύψουν στην τεχνολογία, ενώ άλλες μπορεί να απαιτήσουν αλλαγές σε κανονισμούς ή νόμους για να εξαλειφθούν πλήρως.

Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των υπαλλήλων του back-office με την πάροδο του χρόνου. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις