Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η NCR επενδύει στο νέο μεγαλύτερο τεχνολογικό της πάρκο στην Ευρώπη

Στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 86,2 εκατ. ευρώ, στη Σερβία, προχώρησε η αμερικανική εταιρεία National Cash Register (NCR), όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε μόλις σε λειτουργία.

Η εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών (ATM), άνοιξε, λοιπόν, ένα καινούριο τεχνολογικό πάρκο στο Βελιγράδι, με σκοπό την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, αλλά και την ανταλλαγή ιδεών και καινοτομίας ανάμεσα στην εταιρεία και την τοπική, εγχώρια κοινότητα.

Άλλωστε ο αμερικανικός όμιλος δραστηριοποιείται τουλάχιστον μια δεκαετία στην περιοχή και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του σε μια σφύζουσα τεχνολογική πολυπολιτισμική κοινότητα από όλον τον κόσμο, στην ουσία «επέβαλε» το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων του στο Βελιγράδι.

Υπολογίζεται ότι θα απασχολούνται στις νέες εγκαταστάσεις περίπου 5.000 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης. Η κατασκευή του νέου κέντρου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2019.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνολογικό πάρκο της National Cash Register (NCR) στη Γηραιά Ήπειρο. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις εκτείνονται σε μια επιφάνεια 30.000 τ.μ. Να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός όμιλος κατασκευάζει περίπτερα υπηρεσιών self-service, αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών (ATM), συστήματα διαδικασιών ελέγχου, barcode scanners, καθώς και άλλα επιχειρηματικά αναλώσιμα προϊόντα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις