Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Future Greek Rail Hackathon για την ψηφιακή μετάβαση στον ΟΣΕ

Ο 1oς Μαραθώνιος Καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΣΕ, Future Greek Rail Hackathon, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αλλά και με φυσική παρουσία, το Σαββατοκύριακο, στις 23 – 24 Οκτωβρίου 2021, στο Innovathens στην Πειραιώς 100, στο Γκάζι.  

Διάφορες ομάδες και Startups θα λάβουν υποστήριξη για να διαμορφώσουν και να προχωρήσουν περαιτέρω την ιδέα τους. Στόχος του μαραθωνίου είναι η δημιουργία PoCs που προωθούν την ψηφιακή μετάβαση του ΟΣΕ μέσα από νέες και καινοτόμες ιδέες καθώς και εφαρμογές που εκμεταλλεύονται την αξία των δεδομένων. 

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας – Future Greek Rail Hackathon είναι μία τεχνολογική δράση ανοιχτής πρωτοπορίας και έχει στόχο την ενεργοποίηση (community activation) του οικοσυστήματος καινοτομίας, φορέων και επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών που θα έχουν παράλληλα ένα κοινωνικό αντίκτυπο (social impact). 

Κάθε διαγωνιζόμενος θα κληθεί να αναπτύξει πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προτείνοντας λύσεις που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΣΕ. Πρέπει επομένως να ενδιαφέρεται να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή, την οποία θα καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση, υποβάλλοντας την πρόταση του. 

Συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες του Μαραθωνίου είναι οι εξής: 

  • Σιδηροδρομικές υποδομές και διαδικασίες 
  • Πράσινη διαχείριση, προστασία του περιβάλλοντος και κοινωνική αλληλεγγύη 
  • Εμπειρία επιβάτη και μηχανισμοί ενημέρωσης 
  • Αξιοποίηση Δεδομένων 
  • Εμπορικές Μεταφορές 

Την προσπάθεια αυτή θα μπορούν τέλος να υποστηρίξουν μέντορεςδημόσιοι οργανισμοί μέχρι εταιρείες και συλλογικοί φορείς, οι οποίοι θα εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον τους.  

Περισσότερα για να δηλώσετε συμμετοχή ακολούθως ή για το πρόγραμμα εδώ 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις