Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα επένδυση της VentureFriends στην αγγλική lendtech Proportunity

Η αγγλική Proportunity με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε το κλεισιμο ενός νέου γύρου χρηματοδότησης συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος περιλαμβάνει 143 εκατ. δολάρια δανεισμό και 7 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση απο VCs. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθεί και αρχική χρηματοδότοση 10 εκατ. δολαρίων το 2020.

Στον γύρο συμμετείχε η VentureFriends, η Kibo Ventures αλλά και οι υπάρχοντες επενδυτές Anthemis, Entrepreneur First καθώς και η Amro Partners. Η Startup σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτή τη χρηματοδότηση για να μεγαλώσει την ομάδα της, καθώς και να αυξήσει το μέγιστο ύψος δανείου από 90.000 σε 150.000 λίρες αγγλίας για κάθε πελάτη / σπίτι.

Περίπου το 85% των ενοικιαστών στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, αλλά δεν μπορούν λόγω των υψηλών απαιτήσεων κατάθεσης και των ταχέως αυξανόμενων τιμών των κατοικιών. Η Proportunity αναφέρει ότι παρέχει στους αγοραστές κατοικιών ένα δάνειο κεφαλαίου αγοράς κατοικίας, παρόμοιο με το πρόγραμμα «Βοήθεια για αγορά» της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά διαθέσιμο για οποιοδήποτε σπίτι όχι μόνο για νέες κατασκευές.
Το δάνειο γίνεται προσιτό για το ευρύ κοινό με μόνο 5% προκαταβολή και προορίζεται για να συμπληρωθεί το συνολικό ποσό της αγοράς επιπρόσθετα του δανείου απο μια τράπεζα και μπορεί να φτάσει εως τις 4 με 6 φορές το εισόδημα του πελάτη.

Η εταιρεία λέει ότι μπορεί να το κάνει αυτό μέσω ειδικών αλγορίθμων  μηχανικής μάθησης που βοηθά στον εντοπισμό κατοικιών με λογικές τιμές σε περιοχές υψηλής δυνητικής ανάπτυξης, μειώνοντας τον δανεισμό και τις μεγάλες προκαταβολές.

Ο Vadim Toader, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής δήλωσε: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει ένα χάσμα 100.000-200.000 λιρών μεταξύ του τι θέλουν οι αγοραστές και τι μπορούν να αντέξουν οικονομικά, που προκαλείται κυρίως από τους δανειστές και σε συνδιασμό με τις αυξανόμενες τιμές των κατοικιών και την ανάγκη για ένα επιπλέον δωμάτιο λόγω της νέας πραγματικότητας εργασίαε απο το σπίτι και είναι εύκολο να δει κανείς ότι οι αγοραστές αντιμετωπίζουν μια χαμένη μάχη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις