Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εργαστήριο γραφικών για νέους από το UΤech Lab

Οι νέοι θα εκπαιδευτούν στην δημιουργία ψηφιακών εικόνων με τη βοήθεια ενός λογισμικού.

Διανυσματικά γραφικά ή αλλιώς Vector Graphics! Το νέο εργαστήριο του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, απευθύνεται σε νέους και νέες 12 με 18 ετών, μεταμορφώνοντας τους σε γραφίστα!  

Βασικό εργαλείο του γραφικού σχεδιασμού είναι τα διανυσματικά γραφικά, τα οποία «περιγράφουν» μια εικόνα με τη βοήθεια μαθηματικών τύπων και γεωμετρίας. Έτσι, με την επεξεργασία και σύνθεση απλών σχημάτων μπορούν να δημιουργηθούν περίπλοκες και εντυπωσιακές εικόνες. 

Με τα διανυσματικά γραφικά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος «καλός» στη ζωγραφική για να φτιάξει τα δικά του σχέδια, αρκεί να έχει αναλυτική σκέψη, παρατηρητικότητα και το κατάλληλο δωρεάν λογισμικό. 

Όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή στο εργαστήριο, δημιουργώντας το ψηφιακό εικονίδιο μιας εφαρμογής (app icon), σίγουρα θα ενθουσιαστεί από το αποτέλεσμα. Επισημαίνεται βέβαια ότι για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στo παρακάτω τηλέφωνo 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ακόλουθες ώρες 9:30-16:30, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Περισσότερα για το πρόγραμμα όλων των εργαστηρίων του UΤech Lab για τον Οκτώβριο εδώ μαζί με το promo βίντεο 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις