Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Elikonos 2 επενδύει 7 εκατ. ευρώ στην ComSys

Η εταιρεία απλοποιεί την ψηφιακή εμπειρία του πελάτη υποστηριζόμενη πλέον από ένα ελληνικό επενδυτικό fund.

Το Elikonos 2 ανακοίνωσε την ένατη του επένδυση ύψους 7 εκατ. ευρώ και την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην ComSys. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην πώληση τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών που βοηθούν στην ανάπτυξη των πωλήσεων επιχειρήσεων που λειτουργούν τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Η εταιρεία, έχοντας επίσης στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικούς προμηθευτές προϊόντων τεχνολογίας και επικοινωνίας του εξωτερικού, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία σημαντικά έργα στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών και του λιανικού εμπορίου σε 22 χώρες. H ComSys AE δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1989 και απασχολεί 43 άτομα προσωπικό. 

Το Elikonos 2, ένα VC ύψους 85 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτεί αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις (SMEs), αντλώντας τα κεφάλαιά του από το EquiFund, μια κρατική επενδυτική πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές 

Το Elikonos 2 εργάζεται στον συγκεκριμένο χώρο από το 2012 με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 100 εκατ. ευρώ 

Επισημαίνεται ότι το Equifund χρηματοδοτείται από το Ελληνικό «Ταμείο Συμμετοχών» (Greek ESIF Fund of Funds TAESYM) από την Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund)/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) (Operational Programme EPANEK), το EIF και θεσμικούς επενδυτές.  

Στόχος του είναι να διευκολύνει έτσι την πρόσβαση σε χρηματοδότηση κυρίως σε ΜμΕ με την δημιουργία κεφαλαίων VC στην Ελλάδα σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις