Η Revolut θέλει να φτιάξει δικό της ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Η εταιρεία στοχεύει εμμέσως στην αύξηση των συναλλαγών και αναζητά CTO για την ανάπτυξη σχετικής πλατφόρμας με ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Η Revolut προχωρά σταθερά στην crypto αγορά, αναγνωρίζοντας ότι με τις αλλαγές που έχουν επέλθει είναι πιθανό να προσελκύσουν μεγάλο όγκο συναλλαγών στον χώρο. Το βήμα αυτό θα προκαλέσει αντίστοιχα και τη μείωση του όγκου συναλλαγών με άλλα μέσα, οι έμποροι συνέχισαν να επενδύουν στα κρυπτονομίσματα με τη δημοτικότητα τους να αυξάνεται τα τελευταία 2 χρόνια.

Αυτό ανάγκασε τις πλατφόρμες συναλλαγών να αλλάξουν άμεσα τις προσφορές τους, για αυτό και η Revolut έσπευσε να το πράξει προσφέροντας συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα ενώ σχεδιάζει επίσης να εισάγει σύντομα και tokens.

Η ανάπτυξη ενός ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης μπορεί να αποτελεί ένα νέο σχέδιο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα συναλλαγών που έχει τεράστια εμβέλεια, είναι λογικό να δημιουργήσει και μια πλατφόρμα συναλλαγών με κρυπτονομίσματα.

Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία έβγαλε μια νέα προκήρυξη θέσεων εργασίας αναζητώντας έναν επικεφαλής τεχνολογίας για την διαμόρφωση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων με πάνω από 7 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος να ειδικεύεται στην κατασκευή μηχανών αντιστοίχισης υπό την ηγεσία μεγάλων τεχνολογικών ομάδων.

Η εταιρεία επιδιώκει να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα αυτή μέσα στο 2022, η οποία θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα ανταλλακτήρια που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, χωρίς να έχει γίνει όμως γνωστό το αν θα είναι κεντρικό ή αποκεντρωμένο.

Εφόσον λάβει άδεια, αυτή η νέα πλατφόρμα θα ελέγχεται κατά πάσα πιθανότητα από ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου – όπως και η Coinbase στις ΗΠΑ, αν και δεν αποκλείεται ορισμένα από τα προϊόντα της να μην βρουν τελικά την εύνοια των αρχών.

Με την αύξηση των κανονισμών όπως αναμένεται στο μέλλον, η Revolut θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τις διάφορες ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη και στην Αγγλία για να βεβαιωθεί ότι τα προϊόντα της είναι σύμφωνα με το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο, γεγονός που θα ενισχύσει και την εμπιστοσύνη των 16 εκατ. χρηστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, για να εμπορεύονται περισσότερα προϊόντα crypto χωρίς την απειλή να κλείσουν, σε αντίθεση με την Binance που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τις αρχές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρωπαϊκή περιοχή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις