Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

79 εκατ. ευρώ συνεισφέρει στο ελληνικό ΑΕΠ η Emirates

Η Emirates και η Frontier Economics παρουσίασαν τα αποτελέσματα της κοινωνικό-οικονομικής μελέτης τους που εξετάζει το αντίκτυπο της Emirates στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, αλλά και σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη που δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας.

Η Frontier υπολογίζει ότι οι δραστηριότητες της Emirates στην Ελλάδα υποστηρίζουν 1.650 θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας €79 εκατ. στο ΑΕΠ της χώρας.

Από το 1996, η Emirates προσφέρει μία μοναδική απευθείας πτήση από Αθήνα προς Ντουμπάι, ενώ προσφέρεις στους Έλληνες επιβάτες της άλλες τρεις μοναδικές πτήσεις προς Ντέρμπαν, Αδελαΐδα και Μπρίσμπεϊν μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι. Δίχως την Emirates, οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε αυτούς τους προορισμούς θα έπρεπε να πραγματοποιούν τουλάχιστον δύο στάσεις, ενώ τα δρομολόγια και η συχνότητα τους μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο χρόνο του ταξιδιού ενός επιβάτη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η Emirates προσφέρει δύο συνδέσεις προς Σιαλκότ και Λουσάκα μέσω Ντουμπάι, με τη μεγαλύτερη συχνότητα μέσα στην εβδομάδα από ότι όλες οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες μαζί.

Επιπλέον, οι δραστηριότητες της Emirates στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των 220 μοναδικών συνδέσεων που προσφέρει, υπολογίζεται ότι υποστήριξαν 85.100 θέσεις εργασίας σε όλη την ΕΕ την περίοδο 2013-2014, ενώ η παράδοση των Airbus A380 υποστήριξε 41.000 θέσεις εργασίας για την ίδια περίοδο. Αυτές οι δραστηριότητες της Emirates αντιστοιχούν σε €6.8 δισ. και €3.4 δισ. του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ αντίστοιχα.

Η έρευνα της Frontier, που περιλαμβάνει τις 28 πόλεις που εξυπηρετεί η Emirates σε 16 χώρες Μέλη της ΕΕ, αναγνώρισε συνολικά 220 μοναδικά δρομολόγια που πραγματοποιεί η εταιρεία από την Ευρώπη. Τα 21 δρομολόγια είναι απευθείας συνδέσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με το Ντουμπάι, και τα υπόλοιπα 199 αποτελούν μοναδικά δρομολόγια με μία στάση μέσω του κόμβου της εταιρείας στο Ντουμπάι.

«Οι συνδέσεις που προσφέρει η Emirates μέσα από αυτά τα 220 δρομολόγια επιδρούν θετικά στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και το εμπόριο και στηρίζουν την ανάπτυξη των περιφερειακών κέντρων. Επιπρόσθετα αυξάνουν τον τουρισμό, παρέχουν επιλογές στον καταναλωτή και στηρίζουν τις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές από και προς τα περιφερειακά κέντρα. Υπολογίζουμε ότι 3.000 επιπρόσθετες θέσεις εργασίας στηρίζονται από τις 220 μοναδικές συνδέσεις, ισοδυναμώντας με €215 εκατ. του ΑΕΠ, φτάνοντας τη συνολική συνεισφορά της Emirates στα €6.8 δισ.», υποστήριξε ο Dan Elliott.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις