Ελληνικός Χρυσός: Νέο πρόγραμμα ανακαίνισης και ρομποτικής στα σχολεία

Η εταιρεία ανακαινίζει τις σχολικές μονάδες στον Δήμο Αριστοτέλη και συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα ρομποτικής με την συμμετοχή 400 μαθητών.

Η Ελληνικός Χρυσός υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακαίνισης των σχολικών υποδομών του Δήμου Αριστοτέλη, μια σημαντική δωρεά συνολικού κόστους 180.000 ευρώ, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών της ΒΑ Χαλκιδικής.

Το κύριο μέρος του προγράμματος αφορά σε εκτενείς εργασίες λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης 7 σχολικών κτιρίων με χρηματοδότηση 137.000 ευρώ, που περιλαμβάνει:

  1. Εργασίες επισκευής και συντήρησης του εσωτερικού και εξωτερικού κτιρίου (τοιχοποιία οροφή) στο Δημοτικό σχολείο Παλαιοχωρίου.
  2. Εργασίες επισκευής και συντήρησης του εξωτερικού κτιρίου (τοιχοποιία) και του προαύλιου χώρου στο Γυμνάσιο Στρατωνίου.
  3. Εργασίες επισκευής και συντήρησης του εξωτερικού κτιρίου (τοιχοποιία – κιγκλιδώματα – κουφωμάτων), προμήθεια και αντικατάσταση ξύλινων υποστυλωμάτων στεγάστρου στο Δημοτικό Στρατωνίου.
  4. Προμήθεια και αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Στρατονίκης.
  5. Εργασίες επισκευής και συντήρησης του εσωτερικού και εξωτερικού κτιρίου (τοιχοποιία – οροφή) στο νηπιαγωγείο Αρναίας.
  6. Εργασίες επισκευής και συντήρησης του εξωτερικού κτιρίου (τοιχοποιία) και συντήρηση εξωτερικών κουφωμάτων στο Δημοτικό σχολείο Αρναίας.
  7. Εργασίες βαψίματος της εσωτερικής και εξωτερικής όψης του Γενικού Λυκείου Αρναίας.

Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία εγκατάστασης συστήματος φίλτρου νερού, σύμφωνα με το οποίο θα εγκατασταθούν και στα 38 σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη, σχετικές μονάδες φίλτρανσης του πόσιμου νερού για όλους τους μαθητές. Το κόστος του έργου ανέρχεται στις 42.000 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενης και της παροχής υπηρεσιών συντήρησης.

Η Ελληνικός Χρυσός αντιλαμβανόμενη διαχρονικά τις ανάγκες του Δήμου Αριστοτέλη, συνεχίζει να δεσμεύεται για την ενίσχυση και στήριξη της τοπικής κοινωνίας, υλοποιώντας πληθώρα έργων και δωρεών και συμβάλλοντας σημαντικά στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ειδικότερα στον τομέα της παιδείας, η Ελληνικός Χρυσός υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής σε συνεργασία με την EduACT με συμμετοχή που συνολικά φτάνει τους 400 μαθητές, ενώ το πρόγραμμα ανακαίνισης σχολείων έρχεται να επισφραγίσει τη συνεισφορά της Ελληνικός Χρυσός στη δημιουργία ενός σύγχρονου και φιλικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τους μικρούς κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις